יום רביעי, 28 במאי 2014

גיוזה - דים סאם

בשבוע שעבר הוזמנתי להשתתף בסדנא להכנת גיוזה ודים סאם. את המושגים הכרתי אך לא יצא לי לטעום ולהבין את

המקור והמסורת שלהם. המארח שלנו היה ארז שטרן שף ובעלים של אחד המקומות הכי מיוחדים שיצא לי להיות בהם.

הוא נמצא בבית פנורמה בתל אביב בקומה האחרונה והמקום שלו מעוצב בצורה הכי פשוטה והכי מדהימה. כל פריט נבחר

בקפידה. ההרגשה היא שנכנסנו לבית ולא למקום שמארח סדנאות של אוכל. ארז שלמד בישול בצרפת מארח לפי הזמנה

בצורה הכי דיסקרטית שיש. הנוף הבלתי  נגמר הופך את החוויה במקום למשהו שונה.



http://www.erez-stern.co.il/




מי שהזמין אותנו זה השף תמיר לרמן שהוא הבעלים של חברת ming ling שמייצרת את ההגיוזות ואת הדים סאם.

הדבר החשוב ביותר שכל המוצרים הם ללא חומר משמר או צבעי מאכל. את המוצרים שלו אפשר למצוא במעדניות

מובחרות כמו טבע עדן מרקט, טיב טעם ועוד.

http://www.mingling.co.il/

קצת מושגי יסוד:

גיוזה: כיסון בצק המתבשל בתהליך אידוי.

דים סאם: כיסון בצק שעשוי מקמח אורז וגם הוא מתבשל בתהליך אידוי.

לחמניית באו: לחמניה מאודה שעשויה מבצק שמרים.

כל הערב קיבלנו הסברים ולאחר מכן התחלקנו לקבוצות שכל קבוצה מכינה משהו שונה.



אני קיבלתי את המשימה להכין את המילוי ללחמניות הבאו.

מצרכים להכנת הבאו:

לחמניות באו מאודות
דג סלמון מעושן
מיונז
ווסאבי
חסה אמריקאית
מלפפונים
חומץ אורז
סוכר
ג'ינג'ר כבוש



לעבודה:

מחממים את חומץ האורז ולאחר שהוא רתח מכניסים לתוכו את המלפפונים שנחתכו דק דק במנדולינה
בקערה מתחילים לערבב את כל שאר החומרים. (בזהירות עם הווסאבי)

מורחים שכבה של הרוטב מכניסים חתיכה של דג וחסה, מוסיפים חתיכת מלפפון, ושמים בתוך מחבת חמה למשך מספר שניה רק על מנת לחמם את הלחמניה. הטעם נועז ומפתיע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה