קציצות ברוטב עלים ירוקים
כל פעם שמגיעים אורחים אין אחד שלא חושב על מנה חדשה ומרעננת, וזה בדיוק מה שקרה לפני מספר ימים אצלי בבית.
אז הגברת ואני יושבים בסלון ומתחילים לחשוב, ולחשוב, ולחשוב. פתאום היא אומרת: יש לי רעיון למנה מרעננת של קציצות. יאללה ספרי אמרתי בסקרנות. נעשה קציצות עם הרבה עלים כאשר הרוטב יהיה ירוק מעלים רעננים.
איך אמרו הגשש החיוור: זה רעיון........
אז קמנו, קנינו, קצצנו, ערבבנו וקדימה לסיר......
המצרכים:
קילו בשר טחון
צרור כוסברה
4 גבעולים עם עלים של סלרי
צרור פטרוזיליה בלי גבעול
3 שיני שום כתוש
3 קישואים מגוררים
1 בצל גדול מגורר
1 בצל קצוץ
ביצה
1 כפית בהרט
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כורכום
חצי כפית מלח
3 כפות פרורי לחם
לעבודה:
הכנת הקציצות:
בקערה מערבבים את הבשר, קישואים מגוררים, בצל מגורר, שלושת רבעי מצרור הכוסברה, חתי צרור פטרוזיליה, בהרט, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, ביצה פרורי לחם ומלח. את כל העסק מכניסים לחצי שעה למקרר ולאחר מכן בידיים רטובות מכינים קציצות.
רוטב:
בסיר רחב מכניסים 3 כפות שמן וזורקים פנימה בצל קצוץ, לאחר שהוא שקוף מכניסים את עלי הסלרי שקצצנו לפני, רבע צרור כוסברה קצוצים, לאחר 5 דקות מתחילים להכניס את הקציצות שהיו במקרר לטיגון קל משני הצדדים.
לאחר מכן מוסיפים לסיר כוס מים חמים, כורכום חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
כל העסק יושב על אש בינונית חצי שעה.
כתוספת מומלץ אורז לבן ליד.
אז הגברת ואני יושבים בסלון ומתחילים לחשוב, ולחשוב, ולחשוב. פתאום היא אומרת: יש לי רעיון למנה מרעננת של קציצות. יאללה ספרי אמרתי בסקרנות. נעשה קציצות עם הרבה עלים כאשר הרוטב יהיה ירוק מעלים רעננים.
איך אמרו הגשש החיוור: זה רעיון........
אז קמנו, קנינו, קצצנו, ערבבנו וקדימה לסיר......
המצרכים:
קילו בשר טחון
צרור כוסברה
4 גבעולים עם עלים של סלרי
צרור פטרוזיליה בלי גבעול
3 שיני שום כתוש
3 קישואים מגוררים
1 בצל גדול מגורר
1 בצל קצוץ
ביצה
1 כפית בהרט
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כורכום
חצי כפית מלח
3 כפות פרורי לחם
לעבודה:
הכנת הקציצות:
בקערה מערבבים את הבשר, קישואים מגוררים, בצל מגורר, שלושת רבעי מצרור הכוסברה, חתי צרור פטרוזיליה, בהרט, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, ביצה פרורי לחם ומלח. את כל העסק מכניסים לחצי שעה למקרר ולאחר מכן בידיים רטובות מכינים קציצות.
רוטב:
בסיר רחב מכניסים 3 כפות שמן וזורקים פנימה בצל קצוץ, לאחר שהוא שקוף מכניסים את עלי הסלרי שקצצנו לפני, רבע צרור כוסברה קצוצים, לאחר 5 דקות מתחילים להכניס את הקציצות שהיו במקרר לטיגון קל משני הצדדים.
לאחר מכן מוסיפים לסיר כוס מים חמים, כורכום חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
כל העסק יושב על אש בינונית חצי שעה.
כתוספת מומלץ אורז לבן ליד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה