יום שלישי, 3 באפריל 2018

תבשיל טריפוליטאי לפסח

לכל עדה יש את התבשיל המיוחד לה בזמן החגים, וכאחד שנשוי לטריפוליטאית היא חייבת בפסח להכין את התבשיל הזה. אין לי מושג מה שמו ומדוע הוא מיוחד לפסח למעט העובדה שמשתמשים בבשר כבש, ואפשר להכין אותן כל השנה.
מכיוון שבשר הכבש לא חביב על הגברת במיוחד שינינו את התבשיל לבשר בקר.
בשורה התחתונה אפשר לומר שהוא קל להכנה וכל המרכיבים נותנים לנו טעם נפלא.
הפעם אני הצטרפתי כעוזר כי חלילה שהיא תיתן לי להכין מאכל מסורתי.......בפעם הבאה הבטחתי לעצמי לשים קסדה שכפ"צ ולהשתלט על המטבח.


מרכיבים:
בשר צלי כתף שבושל עד ריכוך. ( אפשר בשר כבש שבושל לפני)

3 עגבניות מגורדות

2 בצלים בינונים חתוך לקוביות

4 גזרים חתוכים לקוביות

4 ענפי סלרי חתוכים

כוס אפונה

כוס פול אפשר קפוא מהסופר שבושל 20 דקות. (לא לדאוג בקשר לגזים יש לכם את זה מהמצות מערב החג)

1 תפוח אדמה חתןך לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

צרור כוסברה

2 כוסות אורז

כפית פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

כפית מלח

3 כוסות מציר הבשר



לעבודה:

מטגנים במעט שמן את הבצל הגזר והסלרי. להוסיף עגבניות מגורדות ומעט מציר הבשר.
לאחר 10 דקות מוסיפים את רסק עגבניות, פלפל מלח ופפריקה מתוקה, ומבשלים 10 דקות נוספות.
מוסיפים את צלי הבשר לאחר שחתכנו אותו לרצועות דקות, ומבשלים 20 דקות נוספות.
מוסיפים פול אפונה,כוסברה,וארבע כפות ציר בשר. לאחר 5 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה.
לאחר 5 דקות נוספות מוסיפים 2 כוסות אורז (אפשר יותר, תלוי בגודל הסיר וכמות האנשים) ושתי כוסות אורז.
מורידים לאש נמוכה ומבשלים חצי שעה. יש לבדוק שלא חסר נוזלים לאורז, ובמידה וחסר מוסיפים מעט.
מכבים את האש ונותנים לעסק לנוח 20 דקות עם מכסה סגור.

2 comments: