יום שבת, 21 באפריל 2018

בקלאווה

היינו מוזמנים לארוחה בשרית אצל חברים והיינו צריכים להביא קינוח שהוא לא חלבי. התייעצות קלה הביאה אותנו להכין קינוח שחברתנו סברינה מומחית בו אבל את המתכון היא לא נותנת, ולכן התחלנו הגברת ואני לחשוב כיצד מכינים את הקינוח הזה. עשינו ניסוי וזה הצליח בצורה בלתי רגילה, והנה הגיע הזמן לעלות את המתכון ולתת לכם להנות ממנו.
הבסיס של הבצק הוא פילו ויש רבים שחוששים לעבוד איתו. מה שצריך לעשות זה מאוד פשוט: להוציא את הפילו מהפריזר למקרר לילה לפני, ושעתיים לפני שמתחילים לעבוד איתו מוציאים אותו מהמקרר לשעתיים ואז הדפים נפרדים בשלמותם. נקרעו מעט? לא נורא הכלל, מחברים מורחים בשמן ממלאים מגלגלים וישר לתנור.
המתכון הזה מבוסס על שמן אבל אפשר להכין אותו גם עם חמאה. באופן כללי חשוב לדעת שאפשר למלא כמעט כל דבר בפילו וזה יצא טעים. השלב הכי חשוב הוא שיש לחתוך לפני האפייה מפני שלאר מכן הפילו מתקשה ונשבר.

מצרכים:

חבילת דפי פילו

150 גרם פיסטוק קלוי

150 גרם אגוזי מלך

שתי כפות קוקוס

חצי כפית קינמון

רוטב המתקה:

כוס מים

כף סוכר

מיץ מחצי לימון




לעבודה:

קוצצים בסכין את הפיסטוק, אגוזי מלך ובקערה מערבבים עם הקוקוס והקינמון.

על עלה פילו מורחים שמן ועליו מניחים עלה נוסף וגם אותו מורחים בשמן.
שמים בקצה העלה לכל הרוחב מהמלית ומגלגלים (כמו סושי).
כך עושים עם כל המרכיבים ומניחים על תבנית מעל נייר אפייה.
חותכים לעיגולים קטנים ומכניסים לתנור לחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך. יש לבדוק לפי הצבע אם מוכן.
מוציאים מהתנור ונותנים לעסק לנוח 5 דקות.
שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים על סף רתיחה ואז מוסיפים את מיץ הלימון. עוד שתי דקות על האש לאיחוד העסק ומורידים מהגז.
שופכים מהנוזל ( זהירות זה חם מאוד) על עיגולי הפילו וממתינים בסבלנות.
כל העסק הרבה יותר טעים כשהוא קר ולטעמי לאחר שיצא מהמקרר לכן רצוי להתאפק.

תגובה 1: