סדנת בישול תאילנדי - שף סאוולי אלדר

רוב האנשים שאני מכיר חולמים או שזוכרים חופשה בתאילנד, ומפנטזים על האוכל התאילנדי לכן כאשר הוזמנתי לסדנת בישול עם השפית סוואלי אלדר לא חשבתי יותר מידי וישר אמרתי כן.

סוואלי אלדר היא הגורו של הבישול התאילנדי בארץ וכיום עוזרת בפיתוח רטבים למטבח מבית HEAL THY BOY, עבור חברת דיפלומט.


בסדנא למדנו לבשל מספר מנות שחלקן יש לציין לא קלות להכנה אך הטעם מדהים ושוות את ההשקעה. אני בחרתי להביא לכם את אחת המנות היותר קלות להכנה שהרטבים עושים לה נפלאות.
לאחר מספר ימים הכנתי מנה של פרגיות עם הרטבים והיא יצאה מדהימה אך זאת כמובן אספר לכם בפוסט אחר.


ואיך אפשר בלי הבירה הלאומית של תאילנד........


פאו ננג מנאו - דג מאודה ברוטב צ'ילי, שום ולימון בטעם חמוץ-חריף

מצרכים:

2 יחידות פילה בס

1 כפית מלח

1 כפית חומץ

15 גרם ג'ינג'ר פרוס

4 גבעולי בצל ירוק



מצרכים לרוטב:

3 כפות שום כתוש

3 כפות צ'ילי חריף כתוש

3 כפות כוסברה כתוש

1 גבעול בצל ירוק כתוש

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב דגים

1 כף סוכר לבן



אופן הכנה:

1. מורחים את הדג בחומץ ומלח.

2. מגלגלים את פילה הדג וקושרים בעלה בצל ירוק, מפזרים ג'ינג'ר ומכניסים לאידוי כ- 10 דקות.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושפכים על הדג,  הדג המוכן.







 וזה הקישור לאתר של סוואלי אלדר:
 http://www.orf.co.il/






 

תגובות

רשומות פופולריות