יום שבת, 11 באוקטובר 2014

מסעדת אמיליה רחובות

לפני שאתחיל אני חייב לציין שזו לא הפעם הראשונה שאני כותב או אוכל במסעדה זו. אז למה לחזור לשם?
הכל התחיל בשיחת טלפון ביני לבין השף לירן. אתה חייב להגיע לטעום את המנות החדשות הוא אמר.
מה חידשת שאלתי? אז זהו שכל התפריט ללא בשר אמר נחרצות.

ותודה לאיל גוטמן הצלם המדהים על התמונות.


וכל זאת מדוע? כי השותפים הפסיקו לאכול בשר וביקשו ממני לעבור לתפריט ללא בשר. חוץ מזה התחיל לשעמם אותי לבשל עם בשר. נשמע מעניין אמרתי. יאללה תגיע לשולחן שארגנתי לך ולעוד מספר בלוגרים ללא ספק תופתע אמר וניתק.

בסופו של דבר המילה הפתעה ומדהים ליוו את כל הארוחה ואת הסיקור של הפוסט הזה.

נפגשנו מספר ימים לפני יום כיפור בהתרגשות מסוימת לקראת מה שצפוי לנו.
המסעדה עברה שיפוץ מהפעם האחרונה שהייתי בה והאווירה מאוד נעימה עם תאורה רומנטית.
את הערב התחלנו בהרמת כוסית ובהסבר של לירן על התפריט ועל עצמו. לירן לפני מספר שנים היה בתחום המחשבים והוא בעל תואר ראשון בנושא אך לאחר מספר שנים חלם להיכנס למטבח. חלם והגשים חלום. הוא עבד במספר מסעדות בתחילת הדרך והתחיל לחקור את האוכל. האיש מספר שהיו ימים שעבד כל כך הרבה שעות עד שנאלץ לישון ברכב מכיוון שלא היה כדאי לו לבזבז זמן נסיעה וכסף יקר על דלק. כשהבחור מציב מטרה הוא מגיע אליה. וכל התיאור וההסבר מלווה בצניעות מדהימה. כולם הופתעו בסוף הערב מרמת האוכל והיופי של המנות. בתל אביב משלמים פי שלוש על המנות אמרה נחרצות אחת הסובבות לשולחן.


פתחנו את הערב בשתי מנות קטנות ומקסימות שגרמו לחברה להוציא קולות שונים ומשונים. אבל המילה שהכי נאמרה: מדהים.......
כל מנה מנת ביס......אבל איזה ביס !!!



מקרוני קולורבי - שני עיגולים של קולורבי שבתוכם שוכנים טונה אדומה טרייה, יוזו, נענע,קרם גזר,פניני קוויאר,וצ'ילי.

קציפת לבנה קוויאר סלמון עם תמצית הדרים מלח שחור וצנונית.


לאחר שהתענגנו על מנות אלו ועשינו לחיים עם יין לבן מעולה של יקב דלתון עברנו לראשונות.



ביצה עלומה ברוטב כמהין שיושבת על פטריית פורטובלו שמעליו תרד חלוט. מנה טובה מאוד כאשר כולם נהנו לנגב עם הפוקצ'ה מתוצרת בית.



טרטר סלמון עטוף בצ'יפס אורז קרם סלק איולי תפוזים וקוויאר.


גספצ'יו כרוב סגול -  כאן הבנו שיש הפתעה. קודם כל המנה מוגשת בצורה מדהימה. לאחר הטימה התחילו שאלות ומה הטעם המוזר ןמהיכן הוא מגיע (בצל מוחמץ) וזה אומר מנה אליפות. ירקות העונה חתוכים דק ובכלי נפרד מגיע גספצ'יו כרוב סגול.



פולנטה שמעליה מונחים סקאלופ של פטריית מלך היער. נראה כמו קוקי סאן ז'ק אך זוהי פטרייה בשרנית ביותר. הרבה חמאה היתה במנה זו. לא שבאחרות לירן חסך בחמאה.......




קלמארי ממולא מוצרלה אנשובי וצלפים וכל זה על קרם ציזיקי ירוק. איזה דמיון ואיזה ביצוע.




למנה עיקרית כל אחד בחר לעצמו......מכיוון שהפיתוי גדול חלקתי עם השכנה לשולחן מנה של מולים עם רוטב מדהים שמעליהם הרבה פרמז'ן. מנה  ענקית שמתאימה לפחות לשלושה איש.



למה עיקרית לקחתי ניוקי שרימפס ברוטב יין לבן. הניוקי תוצרת בית נימוחים וטעימים והשרימפס עשוי בצורה מדויקת להפליא כמו כל המנות של לירן.



מנות נוספות שהוצעו - פילה דניס על אורז אסור. ועל שום מה אורז אסור? מפני שהוא גדל בעיר האסורה בסין בתקופה העתיקה.....האורז בפני עצמו טעים ומפתיע.



בס ים - דג  בס ים שמגיע על מחבת לוהט ומעליו עלים אסייאתים  ומנגולד. ששת  ידידי אמר שהמנה הייתה מעולה.


ואיך אפשר ללא קינוח?

הראשון היה סופלה שוקולד שעמד במבחן כאשר שוברים אותו והשוקולד נוזל ממנו. אצלי עבר את המבחן של טעים או לא טעים........



והשני? מלבי.....הכי מפתיע שיש. זה לא המלבי המוכר  והרגיל. הוא סגור בצנצנת עם מקל וניל מעושן. רוצים לדעת כמה קינוח זה טוב? לכו ותבקשו אותו......אין לתאר את ההפתעה.

תגובה 1:

  1. טעים לקריאה ולשחזור כתוב נהדר מצולם יפהפה, אמיליה חוייה שמזמינה עוד

    השבמחק