יום חמישי, 23 באפריל 2015

מסעדת olive leaf - תפריט טבעוני

לפני מספר ימים הוזמנתי למלון שרתון בתל אביב לטעום את התפריט הטבעוני במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון.
המחשבה הראשונה הייתה: מה לי ולאוכל טבעוני? במחשבה שניה מה יכול להיות רע בעיקר כשהשף צ'ארלי פדידה הוא השף של המקום. התכנסנו מספר בלוגרים ועיתונאים במסעדה המקסימה שרק הנוף של הים כבר מעורר תיאבון למנה טובה וכוס יין ליד. המלצה שלי לשבת ליד החלון בזמן השקיעה ולהנות מכל רגע כי זו בדיוק התמונה שכולם חולמים עליה כשהם בחו"ל ולנו יש את זה כאן.

מכיוון שהשף צ'ארלי פדידה ידוע ביכולת שלו לרדת לפרטים קטנים הציג לנו קודם כל את המנות ונתן זמן לכולם לצלם.
ככה תצליחו להנות אחר כך מכל המנות מבלי לבזבז זמן על צילום טוב.......רעיון נפלא.



מדברי המנכ"ל הרעיון של תפריט טבעוני מגיע ממקום של לתת לאורחים שהם טבעוניים ועד כמה שידוע הם הראשונים לעשות זאת. אנחנו תמיד משתדלים לחשוב אחרת ולהיות שונים ואכן הם הצליחו בכך.

השף הסביר על המנות ועל הרעיון שמאחורי כל מנה. אני חושב על הצילחות וכיצד מנה תיראה ולאר מכן אני בונה אותה, מתייחס לחומרי הגלם עושה ניסויים והטעם חייב להיות בהתאם. השף שהיה כבר במספר תחרויות בעולם וזכה במספר פרסים יודע בדיוק מה שהוא רוצה וזה ניכר במראה ובטעם.

בסופו של דבר אני יכול לומר שרעבים לא יוצאים והמנות טעימות מאוד. תפריט מעולה גם למי שלא טבעוני.

מכיוון שטעמנו מספר מנות קיבלנו מנות די קטנות במציאות המנות גדולות בהרבה ממה שמוצג בתמונה.

מנות ראשונות:



מרק חציל - מרק חציל לימוני במרקם חלק בתוספת גבינת טופו בשר חציל שרוף על האש ושמן זית .
המחשבה הראשונה שעלתה לי בראש: מנה כזו לצד יין לבן צונן.......לראות את הים וזהו. לא צריך יותר מזה.



קרפצ'יו קישואים - קרפצ'יו קישואים בתוספת נבטי חמניה סלק שפרוס דק ברוטב וויניגרט.
כל החומרים מתחברים בצורה יפה יחדיו כאשר טעם הקישוא שולט וטעמו השרוף מורגש בצורה נעימה.



טארט עגבניות - טארט עגבניות במילוי קרם חציל פיקנטי.
שילוב של עגבנייה עם חציל תמיד הולך טוב.

עיקריות:



המבורגר פטריות - לחמנייה מתוקה שבתוכה איך לא פטריית פורטובלו שהיא מלכת היער. לא חשבתי שאצליח להנות מהמבורגר ללא בשר.......וכן נהנתי.



קובה פטריות - קובה שגם היא ממולאת בפטריות פורטובלו אפוי בתנור שמוגשת עם טחינה סלק.



קוסקוס מרוקאי - עשוי מסולת בתוספת מרק ירקות.  שצ'ארלי לא ידע לעשות קוסקוס טעים?


קינוחים:



טארט בננה - טארט בננה וקרם שקדים עם גלידת קוקוס.


סושי תמרים - סושי תמרים, פיסטוקים, פירות ושמנת צמחית.


ולקנו שוקולד - מוגש עם רוטב פירות יער וסורבה פירות.


לסיכום: השף הצליח להוציא מנות מקסימות וטעימות שחובבי הז'אנר יהנו מהם. למרות המגבלות השף צ'ארלי פדידה מצליח להוציא באומנות מנות טעימות שגם קרניבורים יכולים להנות מהן.

מסעדת אוילב ליף מלון שרתון תל אביב- רחוב הירקון 115.
טלפון: 03-5219300

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה