יום שישי, 23 בספטמבר 2016

קציצות דגים

אין אחד שמידי פעם לא מקבל חשק למאכל כזה או אחר, הבעיה אצלי שאין לי דחיית סיפוקים. רוצה משהו לאכול לא נרגע עד שאני מכין או מגיע למקום שמגיש את המנה שבא חשקתי. וכך לפני מספר ימים התעוררתי עם חשק גדול לקציצות דגים.
מעולם לא הכנתי קציצות דגים ולכן התחלתי לשאול לחקור להוציא מתכונים ואז מכל מה שלמדתי להרכיב מתכון שאולי מתאים לי. בכל אופן כמו תמיד כשאני מכין משהו חדש אני יודע שיש סיכוי שלא יצא טוב ולכן......הפח נכנס לכוננות ספיגה. אז הלכתי לשוק התקווה החביב עלי וקניתי את המצרכים, בדקתי שיש תבלינים במגירה וכך שמח וטוב לב ניגשתי לעבודה. שורה תחתונה: וואלה הצליח לי, קיבלתי מחמאות אך המחמאה הגדולה מכולם הגיעו מהילדים.......אבא שיחקת אותה טעים בטירוף. מחייך ושמח עם כוסית ויסקי התיישבתי לכתוב ולשתף את המתכון.
המלצה אישית: כאשר הקציצות מוכנות תדאגו שיהיו לחמניות בבית כי הלחמניה קיבלה האהבה גדולה את קציצות הדגים עם מעט רוטב חריף.


בקשר לכמויות של החריף כל אחד לפי איך שהוא אוהב.
לאחר שלשנו את כל החומרים נותנים להם לנוח מעט ובזמן הזה מכינים את הרוטב, כך הקציצות יעברו ישר ממחבת הטיגון למחבת עם הרוטב.



מצרכים:
800 גרם לערך של דג בורי טחון
תפוח אדמה אחד מבושל
בצל מגורר וסחוט מנוזלים
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
ביצה אחת
6 כפות פרורי לחם
כפית מלח
כפית כורכום
כפית פפקירה מתוקה + חריפה
כפית קימל טחון (קורוייה)
ערימה של סולת בצלחת

לרוטב:
3 כפות שמן
6 שיני שום
קופסה של רסק עגבניות 100 גרם
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה מעושנת
3 פלפל יבש מתוק
2 פלפל יבש חריף.
שתי כוסות מים
צרור קוסברה

שלוש ארבע לעבודה - מבשלים את תפוח האדמה ומועכים. מכניסים לקערה את כל המרכיבים חוץ מהסולת ולשים היטב.
יוצרים קציצות עגולות (יש המעדיפים לשטח אותן). מגלגלים את הקציצות בסולת ומטגנים שתי דקות מכל צד ומוסיפים לרוטב.



הכנת הרוטב - מחממים את השמן בסיר נמוך ומוסיפים שום, תבלינים ולאחר שךוש דקות את הפלפלים היבשים ואת הכוסברה. מוסיפים מים ונותנים לעסק לעבוד כרבע שעה.
מוסיפים את הקציצות לסיר מורידים לאש קטנה ומכסים למשך רבע שעה נוספת.
עושים: פווווו פוווווו שלא תישרף הלשון.........

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה