יום ראשון, 27 באוגוסט 2017

קציצות ברוטב סלק

הסתיימה החופשה בויאטנם ותאילנד והגיע הזמן לחזור למטבח ולהמציא את עצמנו מחדש בחופש הגדול.
דפדוף בעיתון לאשה של הגברת הביא אותה לדף האוכל ושם ראתה מתכון של קציצות ברוטב סלק של ענת לבל.
במקור הקציצות רק מעוף ויש בורגול בעיסה. מכיוון שנתקעתי ללא בורגול השתמשתי בפירורי לחם ואני הכנתי את הקציצות מתערובת של בשר עוף ובשר טחון.
התוצאה טעימה ועסיסית וכל תוספת תתקבל בברכה או להכניס את הקציצות והרוטב ללחם טרי......

מצרכים לקציצות:
125 גרם עוף טחון
125 גרם בשר טחון
רבע כפית קנמון
1 בצל מגורר
כוס פירורי לחם
צרור עלי כוסברה קצוצים
ביצה אחת
כפית פלפל
כפית מלח

לרוטב:
בצל אחד קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
4 כוסות מים
3 סלקים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
3 עלי דפנה
פלפל ומלח

לעבודה:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצה, מכניסים למקרר לחצי שעה ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
במחבת מטגנים את הקציצות מעט ומניחים בצד.

לרוטב:
במחבת שטוחה ורחבה מטגנים בצל ולאחר שהבצל שקוף מוסיפים את השום.
מוסיפים רסק עגבניות את המים מוסיפים תבלינים ואת עלי הדפנה.
לאחר שהסיר מגיע לרתיחה מורידים את האש ומבשלים למשך 40 דקות עד שהסלק רך.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 15 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה