דולפין ים ירושלים
לפני מספר ימים הוזמנתי להתארח לארוחת ערב במסעדת דולפין ים שנמצאת בירושלים ואין תאריך טוב יותר מאשר ערב יום ההולדת שלי. מעולם לא שמעתי על המסעדה הזו והובטח לי חוויה בלתי רגילה.
בסופו של דבר התברר לי שהמסעדה מעולה, מקפידה על כל מנה ומנה, ורשימת הפוקדים אותה כוללת אנשי ממשלה, שגרירים, והרבה מאוד אחמי"ם.
הכרות קצרה עם אחד השותפים ששמו מושיקו ושמו כן הוא: קסם של בחור.
סקירה מקיפה מבהירה לי שהמסעדה קיימת משנת נובמבר 1967, ותראו לי עוד מסעדה שקיימת כל כך הרבה זמן.
מי שהקים את המסעדה במזרח ירושלים הוא שרגא רוזנצוויג המכונה צ'ופי ביחד עם אחיו בני ז"ל ואמם שרה ז"ל. שבוע לפני ביקורי הלך צ'ופי לעולמו וברשות השותפים שלו אני מקדיש לו פוסט זה.
לאחר מלחמת ששת הימים צ'ופי הקים עם שותף מוסלמי את המסעדה במזרח ירושלים ושמה התחיל ללכת לפניה. בשנת 1987 בשיא האנתיפדה החליטו השותפים לפרק את השוטפות והמסעדה עברה לתל אביב עד 1999. בשנת 2000 החזירו עטרה ליושנה לירושלים והם חזרו למקורות וחזרו לירושלים. יש מסר מאוד ברור למסעדה שמחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים עם אוכל מדויק וטעים. הצלע השלישית הוא יונתן כהן שנותן ותורם בדרכו שלו את האופי והידע שצבר במקום.
בין מנה למנה נעלנו שיחה על אוכל ויין והבחור יודע את העבודה. מידי מספר שבועות הוא נוסע לטעום יינות ביקבים שונים ושם את ידו עליהם לפני שמישהו אחר ישיג אותם.
תפריט היין שלו הוא אחד הטובים שראיתי.
מושיקו שאל אותנו מה אנחנו מעדיפים והשארנו לו את ההחלטה, כאשר הבקשה היחידה הייתה לקבל מנות קטנות על מנת שנטעם כמה שיותר.....הבקשה נשמעה אך כנראה לא התקבלה......
לפני שאתחיל אני חייב לציין שהכל נעשה במקום.
מושיקו שכל כולו קולינאריה ויין כמובן מחזיק מספר לא קטן של יינות בוטיק ועל פי רצונו גם עשה יין דולפין ים על פי טעמו בשיתוף פעולה עם יקב אורטל.
היין טעים ללא חומציות עם טעם מריר בסופו, אבל זה הטעם הכי מתוק שמריר יכול לייצר.
מי שאחראי על היין המעולה הוא היינן אילן זעפרני שטיפל ביין מהכרם ועד לבקבוק.
לשולחן הגיעו סלטי הבית שלא עשו רושם לצערי ביחד עם פוקצ'ה חמה שהייתה טעימה מאוד אך הסלטים לא עשו רושם ולא הבנתי כיצד הם קשורים למסעדה. כמובן שאמרתי זאת למושיקו והוא אמר שיש הרבה מאוד לקוחות שאוהבים את סלטי הפתיחה ולכן הם עדיין בתפריט.
ואז התחילו לזרום המנות שכל אחת השאירה רושם שאנחנו באיזה כפר בצרפת.
המנות נקראות פינוק השף ומחירן 59 שקלים חוץ ממנת הפילה.
תאנים עם גבינת רוקפור ודג בס כבוש.
שכחתי מהסלטים.....
שרימפס קריסטל - איזה אושר להתעסק עם הקילוף של השריון ולאכול.......
לא חסכו בחומר גלם.
ריזוטו סלמון - מנה מומלצת לשלושה אנשים אחרת לא תסיימו את שאר המנות.
מנה מדוייקת, הסלמון הוגש בנדיבות, ויין לבן מתבקש.......
דג מרלאן - דג מטוגן עם רוטב לימון ושום מעל. התחליף הכי טוב שיש למי שלא אוכל בשר.
קוקטייל קלאמרי ושרימפס - רוטב שמלטף את המנה עם עגבניות שרי יין לבן ועשבי טיבול.
הקלאמרי עשוי כמו שצריך ולא היה צמיגי.
בעודנו נושמים בקושי ונהנים מהאוויר בירושלים והיין המעולה קיבלנו מנת שרימפס וחזה אווז שמעושן ומטופל ביד רמה במקום.
השילוב מאוד עדין וביחד כל המרכיבים נותנים מנה מדהימה.
תבקשו פוקצ'ה חמה לנגב את הרוטב..........
זהו סיימנו אני אומר למושיקו והבחור עושה פרצוף של נעלב. מה לא תנסה מנה של בשר? טוב אני נכנע אבל מנה קטנה במחילה ממך. בלי לחשוב פעמיים מושיקו הזמין מנה של פילה בקר. לאחר מספר דקות הגיע מנת הפילה בקר עשויה מדיום על פי בקשתי ומעל כבד אווז כאשר ליד הגיעו שלושה רטבים. למה שלושה שאלתי בתמימות? שתטעם כמובן......
רוטב שמנת ופלפל היה החביב עלי.
כמובן שהבחור לא וויתר וביקש שיגישו לנו קינוח אחד בכוס שכולו מתיקות של חלבה וגלידת ווניל.
לסיכום: זה שרמת הקולינאריה בירושלים לא נופלת מאזור תל אביב והסביבה ידועה אבל מסעדה כזו טובה שמוגשת בה בעיקר מאכלי ים הרבה זמן לא ראיתי והיא בהחלט מומלצת.
ממסעדת דולפין ים - שמעון בן שטח 9 ירושלים.
טלפון : 02-6232272
בסופו של דבר התברר לי שהמסעדה מעולה, מקפידה על כל מנה ומנה, ורשימת הפוקדים אותה כוללת אנשי ממשלה, שגרירים, והרבה מאוד אחמי"ם.
הכרות קצרה עם אחד השותפים ששמו מושיקו ושמו כן הוא: קסם של בחור.
סקירה מקיפה מבהירה לי שהמסעדה קיימת משנת נובמבר 1967, ותראו לי עוד מסעדה שקיימת כל כך הרבה זמן.
מי שהקים את המסעדה במזרח ירושלים הוא שרגא רוזנצוויג המכונה צ'ופי ביחד עם אחיו בני ז"ל ואמם שרה ז"ל. שבוע לפני ביקורי הלך צ'ופי לעולמו וברשות השותפים שלו אני מקדיש לו פוסט זה.
לאחר מלחמת ששת הימים צ'ופי הקים עם שותף מוסלמי את המסעדה במזרח ירושלים ושמה התחיל ללכת לפניה. בשנת 1987 בשיא האנתיפדה החליטו השותפים לפרק את השוטפות והמסעדה עברה לתל אביב עד 1999. בשנת 2000 החזירו עטרה ליושנה לירושלים והם חזרו למקורות וחזרו לירושלים. יש מסר מאוד ברור למסעדה שמחזיקה מעמד כל כך הרבה שנים עם אוכל מדויק וטעים. הצלע השלישית הוא יונתן כהן שנותן ותורם בדרכו שלו את האופי והידע שצבר במקום.
בין מנה למנה נעלנו שיחה על אוכל ויין והבחור יודע את העבודה. מידי מספר שבועות הוא נוסע לטעום יינות ביקבים שונים ושם את ידו עליהם לפני שמישהו אחר ישיג אותם.
תפריט היין שלו הוא אחד הטובים שראיתי.
מושיקו שאל אותנו מה אנחנו מעדיפים והשארנו לו את ההחלטה, כאשר הבקשה היחידה הייתה לקבל מנות קטנות על מנת שנטעם כמה שיותר.....הבקשה נשמעה אך כנראה לא התקבלה......
לפני שאתחיל אני חייב לציין שהכל נעשה במקום.
מושיקו שכל כולו קולינאריה ויין כמובן מחזיק מספר לא קטן של יינות בוטיק ועל פי רצונו גם עשה יין דולפין ים על פי טעמו בשיתוף פעולה עם יקב אורטל.
היין טעים ללא חומציות עם טעם מריר בסופו, אבל זה הטעם הכי מתוק שמריר יכול לייצר.
מי שאחראי על היין המעולה הוא היינן אילן זעפרני שטיפל ביין מהכרם ועד לבקבוק.
לשולחן הגיעו סלטי הבית שלא עשו רושם לצערי ביחד עם פוקצ'ה חמה שהייתה טעימה מאוד אך הסלטים לא עשו רושם ולא הבנתי כיצד הם קשורים למסעדה. כמובן שאמרתי זאת למושיקו והוא אמר שיש הרבה מאוד לקוחות שאוהבים את סלטי הפתיחה ולכן הם עדיין בתפריט.
ואז התחילו לזרום המנות שכל אחת השאירה רושם שאנחנו באיזה כפר בצרפת.
המנות נקראות פינוק השף ומחירן 59 שקלים חוץ ממנת הפילה.
תאנים עם גבינת רוקפור ודג בס כבוש.
שכחתי מהסלטים.....
שרימפס קריסטל - איזה אושר להתעסק עם הקילוף של השריון ולאכול.......
לא חסכו בחומר גלם.
ריזוטו סלמון - מנה מומלצת לשלושה אנשים אחרת לא תסיימו את שאר המנות.
מנה מדוייקת, הסלמון הוגש בנדיבות, ויין לבן מתבקש.......
דג מרלאן - דג מטוגן עם רוטב לימון ושום מעל. התחליף הכי טוב שיש למי שלא אוכל בשר.
קוקטייל קלאמרי ושרימפס - רוטב שמלטף את המנה עם עגבניות שרי יין לבן ועשבי טיבול.
הקלאמרי עשוי כמו שצריך ולא היה צמיגי.
בעודנו נושמים בקושי ונהנים מהאוויר בירושלים והיין המעולה קיבלנו מנת שרימפס וחזה אווז שמעושן ומטופל ביד רמה במקום.
השילוב מאוד עדין וביחד כל המרכיבים נותנים מנה מדהימה.
תבקשו פוקצ'ה חמה לנגב את הרוטב..........
זהו סיימנו אני אומר למושיקו והבחור עושה פרצוף של נעלב. מה לא תנסה מנה של בשר? טוב אני נכנע אבל מנה קטנה במחילה ממך. בלי לחשוב פעמיים מושיקו הזמין מנה של פילה בקר. לאחר מספר דקות הגיע מנת הפילה בקר עשויה מדיום על פי בקשתי ומעל כבד אווז כאשר ליד הגיעו שלושה רטבים. למה שלושה שאלתי בתמימות? שתטעם כמובן......
רוטב שמנת ופלפל היה החביב עלי.
כמובן שהבחור לא וויתר וביקש שיגישו לנו קינוח אחד בכוס שכולו מתיקות של חלבה וגלידת ווניל.
לסיכום: זה שרמת הקולינאריה בירושלים לא נופלת מאזור תל אביב והסביבה ידועה אבל מסעדה כזו טובה שמוגשת בה בעיקר מאכלי ים הרבה זמן לא ראיתי והיא בהחלט מומלצת.
ממסעדת דולפין ים - שמעון בן שטח 9 ירושלים.
טלפון : 02-6232272
תגובות
הוסף רשומת תגובה