יום ראשון, 3 ביוני 2018

לזניה לבנה

שבועות בפתח ואנחנו מחפשים מתכון ללזניה טובה. שיטוט באינסטגרם מוביל אותנו לעמוד של פרפקטו וישר נדלקנו על המתכון.
שורה תחתונה המתכון קל להכנה והתוצאה טעימה ביותר......
אז כל מה שנשאר לכם זה לנסות ולהתאהב בלזניה לבנה מה שזה אומר שאין עגבניות במתכון.
יש אפשרות להשתמש בגבינות אחרות כמו קשקבל או כל גבינה שאוהבת תנור.

מצרכים:

דפי לזניה

600 גרם עלי תרד טריים ושטופים

3 שיני שום

500 גרם ריקוטה

250 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם פרמז'ן

5 ביצים

2 גביעים של שמנת מתוקה ( לבישול)

כפית מלח, כפית פלפל שחור

טימין יבש



לעבודה:

במחבת עם כף שמן זית ושיני שום הכתושות מטגנים מעט את התרד ונותנים לא להתקרר.
בקערה נפרדת שמים מוצרלה, ריקוטה, פרמז'ן, ביצים פלפל ומלח.
מוסיפים את גביעי השמנת והתרד ומערבבים הכל.
משמנים מעט את התבנית ומסדרים דפי לזניה ושמים מחצית מהבלילה, ומעל מסדרים את שאר דפי הלזניה ועוד שכבה של הבלילה. מגרדים מעל פרמז'ן ואת הטימין היבש, ומכניסים לתנור חם למשך 45 דקות וחום התנור על 180 מעלות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה