צלי בשר

הנה מתכון שיחסית הוא קל להכנה למרות הזמן הנדרש אך התוצאה שווה את המאמץ.
צלי בשר שמתאים לכל ארוחת  שישי או חג.






מצרכים:

קילו וחצי בשר מספר 5, או בשמו המקצועי בפי הקצבים: פוליקה

סלסלת בצלי שאלוט

4 גזרים חתוכים לעיגולים

3 כרישות או בפי העם: פרסה

עלה סלרי עם העלים

חצי כפית בהרט, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור ומלח, וכל תבלין אחר שאתם אוהבים לשים בצלי בשר.




שנתחיל לעבוד?

מבשלים בסיר לחץ 40 דקות את צלי הבשר ונותנים לו להתקרר ושומרים את מי הבישול.
למי שאין סיר לחץ שעה ורבע בסיר רגיל.
כאשר הבשר קר חותכים לפרוסות.
בסיר סוטאז' מטגנים מעט את בצלי השאלוט הגזרים והפרסה.
מוסיפים מחצית מכמות התבלינים ומערבבים היטב אך לשים לב שהתבלינים לא ישרפו.
בשלב הזה הריח מתחיל לשגע את יושבי הבית........
מוסיפים את נתחי הבשר ומוסיפים ויוצקים כוס מים ממי הבשיול של הבשר.
המים צריכים להגיע עד למחצית גובה הבשר.
מוסיפים את שאר התבלינים מערבבים בעדינות את כל הנוזלים ועל אש נמוכה למשך 40 דקות.
יש לבדוק מידי 15 דקות שלא חסר נוזלים ובמידה וכן להוסיף מעט.
בודקים שהבשר רך ומכבים את האש.
תוספות ליד: אורז, תפוחי אדמה בתנור.

תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות