המעשנה של אורי

לפני מספר ימים הגעתי לביתו של עלם חמודות שהזמין אותי ומספר בלוגרים נוספים לטעום את הבשרים המעושנים שהוא מכין. התכנסנו בביתו מספר בלוגרים, ואת פנינו קיבל בחור צעיר עם חיוך ענק, שמסתיר הפתעה גדולה.
ועוד איזו הפתעה חיכתה לנו.


בתחילת הערב אורי סיפר כי הוא התחיל לבשל בהתנדבות בכפר  (כפר איזון)של גמילה מסמים, ולאחר שעזב את המקום הוא הבין כי זה מה שהוא רוצה לעשות והתחיל לעבור בין מספר מטבחים כמו: קפה 48, מסה, טוטו, וקוואטרו לצידו של השף אלאלוף.

הבחור התחתן ולא מזמן נולדה לו בן ראשון והוא הבין כי לשלב כרגע חיי משפחה עם המקצוע זה מאוד קשה, ולכן החליט ללכת למסעדת מו ומו ברחובות ולעבוד שם בקצביה. במקביל למד וחקר את סודות העישון של הבשר ולאחר שהגיע לתוצאה הרצויה החליט להזמין אותנו לטעום מפני שהוא רוצה לעשן בשרים בבית עבור אנשים שרוצים להזמין לכל מיני אירועים.

שורה תחתונה: הבשרים מעושנים בשיטת texas b.b.q, הותוצאה מדהימה. כל נתח רך ונימוח בפה.
קחו נתח ושימו אותו על בגט טרי עם בצל סגול ועגבנייה וקיבלתם את הכריך המושלם.
לא יעבור זמן רב ותשמעו עליו ובגדול, נכון לעכשיו אני בכלל חושב איך לחטוף אותו, ולגבש איזה רעיון לשיתוף פעולה עתידי.

כרגע אפשר להזמין עד יום שלישי ולאסוף בשבת או בראשון.

אורי : 052-8227618

נשרפה לו האצבע עד שסיימנו לצלם, אבל זו השיטה לבדוק איך בשר אמור להיות לפני הגשה.
כל הערב היה ניתן להבחין בתשוקה לאוכל שיש לבחור הצעיר, והוא כבר רואה את החלום שלו הולך ומתגשם.


במהלך הערב שתינו יין של יקב דני, שהוא יקב בוטיק ובהחלט היה ליווי מעולה לערב בשרים כזה.
יקב דני הוא יקב בוטיק שמאמין שאפשר למכור ולהרוויח ממכירת יין במחיר סביר, ולכן היין שלו לא עולה יותר מ 80 שקל לבקבוק, שזה מחיר מעולה בכלל וליין שלו בפרט.
ראוי לציין כי יין בלנד של שיראז מרלו ומוסקט 2016 קיבל מדליית כסף בתחרות הטרהוינו.



את הערב התחלנו עם עוף שישב במישרה של מלח וסוכר ולאחר מכן נכנס למעשה למשך מספר שעות.
מה אומר ומה אגיד לכם? עוף כזה עוד לא אכלתי.
עסיסי רך עם טעמים משגעים.
70 שקל לקילו.


חזה בקר שמעושן במשך 13 שעות ומתובל בפלפל ומלח בלבד.
240 שקל לקילו.



שדרת צלעות בקר 9 שעות המעשנה, בעצי פקאן.
 160 שקל לקילו.
העצם נפרדת באהבה מהבשר, ואז מגיעה הרגע שיש שקט בשולחן, ודקה לאחר מכן: וואי וואי וואי.


אונטריב מעושן 12 בעצי אלון, שמתפרק בכל נגיעה, ורוטב הברבקיו שאורי הכין הפך אותו למדהים.
240 שקל לקילו.


לחי זנב ושור מעושנים 13 שעות והוגשו על ממליגה.
טעמתי רק מהלחי שהיה רך כמו כל שאר הבשרים, ועל הממליגה ויתרתי כי אני לא חובב של זה, שאר החברה מאוד אהבו.




הגענו לשלב הקינוחים אותם הכינה שלי המוכשרת.
לאט לאט הניחה את הקינוחים וכמו צייר עיצבה שולחן קינוחים מטורף.
את שלי תמצאו בפייסבוק: my fruits


יקב דני: 054-7912672

תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות