טיול בשוק נתניה

שני פנסיונרים וקצב שלוקח חופש ביום שלישי החליטו לעשות סיבוב בשוק נתניה. טלפון יום לפני לחבר שמכיר כל חנות ומסעדה שם, יום של צום לפני, והגענו רעבים וסקרנים.
איך שהגענו הבנו כי הקורונה גרמה לנזק רב להרבה עסקים באזור השוק, וחנויות רבות עומדות שוממות עקב סגירה או לפני סגירה.


התחלנו בקפה ונציה ולצד הקפה עוגיית שקדים מסורתית של טריפוליטאים בשם: במבאר או משהו כזה.
משום מה לכל המאכלים שלהם יש שם מפחיד אבל הטעם? אלוהים נגע בשמן ובחריף שלהם.
המקום עצמו קיים 50 שנה ומאז הפתיחה נראה ששום דבר לא השתנה.
בהחלט מסע בזמן המקום הזה.




המשכנו משם לטייל ובהמלצת החבר נכנסנו לחומוס עוזי הכל כך מוכר לתושבי המקום.
ממבט ראשון רואים את הטיפול המסור של עוזי בכל מנה.
טעמנו עם מזלג את החומוס, וטעמו היה מעולה.
מכיוון שעמדנו לאכול גם במסעדה בשוק חלקנו מנה אחת שלושתנו. המרקם של החומוס עדין ביותר, ולמעט שברח לו מעט מלח לטעמנו מאוד אהבנו.
קחו בחשבון שהמנה נדיבה ומי שאוכל אותה בשלמותה נכנס לצום של 24 שעות.


המשכנו לטייל בין הדוכנים והגענו לדוכן שנקרא: סוסו.
שם מוכרים כריך טוניסאי שעליו נאמר: השלם עולה על סך חלקיו.
חלקנו כריך אחד שלושתנו כי הדרך ארוכה ומפותלת.


הפסקה קלה והגענו למסעדת "כרמל" שנמצאת בתוך השוק.
בתוך המסעדה פלטות ועליהן סירים עם תבשילים מסורתיים מבית מדרשו של מועמר קדאפי עליו השלום.
ביקשנו לחלוק שלוש מנות והבעלים אמר בקול רם: שבו תמתינו......טוב קשה להתווכח עם איש במימדים שגדולים ממידתנו בשני מספרים.


לשולחם הגיעה צלחת מטבלים של צ'ירשי ופול עם לחם מכולת, משהו בקטנה לפתוח את התיאבון.


לאחר מספר דקות נחתו על השולחן מספר צלחות עמוסות בכל טוב: צלחת קוסקוס אוורירי, צלחת מפרום, צלחת טבחה בסלק, וצלחת של תבשיל בשר חומוס ושעועית  עם כמון.
לצד כל אלה פלפלים חריפים שסביר להניח שמהם יגיע החיסון לקורונה.


קינחנו בתה מסורתי שיש בו בוטנים כי הטריפוליטאים חייבים ללעוס גם כשהם שותים.

כל המנות היו טעימות מאוד בדיוק כמו שציפינו, לקחנו 4 סודה ועל כל הטוב הזה שילמנו 200 שקל שבהחלט זה מחיר הוגן ביחס לכמות שקיבלנו.

לחצי יום הרגשנו כמו בחו"ל, ואין ספק שנחזור לסיבוב נוסף.

בקושי רב התגלגלנו לרכב על מנת להספיק את שנת הצהריים.

תגובות

  1. נראה פגז. מתואר בצורה מגרה, אין ספק שמזמין... ♥️

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים