בילטונג בשר מיובש
לפני מספר ימים נחשפתי לאחת הקבוצות בפייסבוק שנקראת :
Craz-E-Biltong & Sausages
התהליך מאוד פשוט אך דורש מעט סבלנות. משתמשים בבשר רזה יחסית שעובר תהליך של הכנסה למרינדת נוזלים ולאחר מכן ציפוי של תבלינים שהעיקרי הוא זרעי כוסברה, ואלחר מכן מייבשים בעזרת ניר סופג. את הבשר מכניסים לקופסה מיוחדת לזה שבתוכה יש מאוורר קטן ובצדדים יש רשת על מנת שלא יגיעו חרקים מזהמים לבשר.
כל העסק עומד בחוץ בעיקר בחודשי החורף למשך ארבעה ימים ולאחר מכן אפשר לאכול.
את מה שנשאר יש אפשרות להכניס למקרר ולאכול כמה ימים אחרי, אך עדיף שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר.
אז נפגשתי עם רז מנהל הקבוצה שהביא לי מספר חתיכות לטעימה, ויש לציין שהטעם מיוחד ויכול להוות יופי של נשנוש ליד הבירה.
בימים הקרובים אזמין קופסה כזאת כי לא רק שהבשר טעים אלא יש מספר אפשרויות גיוון בטעמים בשינוי תבלין כזה או אחר, כל אחד וטעמו הוא.
אז כנסו לקבוצה ותפרגנו להם, תלמדו ותהנו משיטת הכנת בשר, כמו פעם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה