ראגו בשר צלי בתוספת פרפאדלה
לפני מספר ימים צפיתי בתוכנית בשול בטלויזיה ( אפשר לחשוב מה יש לראות חוץ מתוכניות אוכל, ספורט, וסדרות בנטפליקס).
בתוכנית הראו כיצד להכין תבשיל ראגו בתוספת פסטה פרפאדלה. מספר ימים לאחר מכן בשיחה עם הקצב שלי בשוק התקווה (קצבית נבון) הוא סיפר לי שאשתו הכינה מנה די דומה של בשר מפורק וזה יצא מעולה, ולכן כל מה שנשאר לי זה לקנות מצרכים ולהיכנס למטבח להכין. שורה תחתונה: תבשיל קל להכנה וכל מה שצריך זה סבלנות מפני שהבשר מתבשל על אש קטנה במשך 5 שעות לפחות, ואם זה יהיה שש או שבע שעות זה יצא הרבה יותר טעים ורך.
איך יודעים שמוכן? הבשר מתפורר בעזרת שתי מזלגות ומקבלים שערות דקות של בשר.
מצרכים:
קילו בשר מספר 5
שני בצלים קצוצים
שלושה גזרים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים
כף מלח, כף פלפל שחור, שתי כפות פפריקה מתוקה
100 גרם רסק עגבניות
פחית עגבניות חתוכות של מוטי
לעבודה:
במחבת צורבים למשך 10 דקות את הנתח בשלמותו, יש לסובב כל כמה דקות שכל הנתח יקבל חריכה.
לאחר מכן מעבירים את הנתח לסיר ומוסיפים כמחצית גובה הסיר מים ומביאים לרתיחה.
מקפים את הסיר ומורידים את האש ללהבה הכי נמוכה ומכסים.
לאחר שעתיים בסיר סוטאז' שמים מעט שמן ומוסיפים בצל גזר וסלרי.
לאחר מספר דקות מוסיפים תבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. ( להיזהר לא לשרוף את התבלינים).
מוסיפים את התוכן של עגבניות מוטי מערבבים ומעברים את נתח הבשר לסיר, ומוסיפים שתי מצקות מהנוזלים שהבשר היה בהם.
מערבבים בזהירות ומכסים את הסיר.
כל חצי שעה יש להפוך את הנתח על מנת שהחלק העליון לא יתייבש.
לאחר שלוש שעות בערת שני מזלגות מנסים לפורר את הבשר. מתפורר לשערות? מוכן העסק.
בסיר מכינים פסטה פרפאדלה לפי ההוראות פחות שתי דקות, ומוסיפים לסיר עם התבשיל את הפסטה ומערבבים היטב שהרוטב יעטוף את הפסטה.
כוס יין ליד וזה מושלם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה