יום רביעי, 5 במרץ 2014

בואיקוס

בואיקוס זה אחד המאכלים שגדלתי עליהם. בכל פעם שבמקרר היו מספר גבינות שהתוקף עומד לפוג בלי לחשוב יותר מידי אמא הייתה מכינה לנו. וכשהם יוצאים חמים מהתנור אוכלים עד שמחסלים את התבנית. המכון קל להכנה ויכול לשמש כארוחת בוקר טובה כשיוצאים לפיקניק.

מצרכים:
2 כוסות קמח
200 גרם קשקבל מגורר (אפשר להוסיף גבינה בולגרית)
1 גביע קוטג'
יוגורט
2 ביצים
כפית שטוחה אבקת אפיה
זיתים מגולענים
טימין מיובש

לעבודה:

מערבבים ביחד את כל החומרים בקערה.
יוצרים עיגולים ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
בכל עיגול שמים בתוכן זית אחד
מפזרים מעט טימין ומלח גס.

מכניסים לתנור חם למשך 40 דקות ב180 מעלות.
לאחר שזה מוכן נותנים לבואיקוס לנוח 10 דקות מחוץ לתנור.

בתיאבון......


2 comments:

  1. האם יש דרך לשנות את המתכון שיתאים לפסח? קמח תפוחי אדמה אולי? קמח מצה? אבקת אפיה וסודה לשתיה???

    השבמחק
  2. קמח תפוחי אדמה יעשה את העבודה.

    השבמחק