יום רביעי, 12 במרץ 2014

ביסטרו נועה - שף ניר צוק

לפני מספר ימים ביקרתי בשנית במסעדת "נועה" של השף ניר צוק. הגענו לשם בשעה מוקדמת בערב ומרות זאת ראינו שהמקום די מלא בסועדים. חלל המסעדה והריהוט של המקום נותנים תחושה של משהו אחר. אין פאר במקום אך האווירה מאוד נינוחה. הגברת ישר אמרה: אם לא היינו שומעים עברית התחושה שאתה נמצא בחו"ל.



המלצרית החביבה הסבירה לנו על התפריט החדש.  למנות הראשונות קוראים מנות הפתעה: מה שיש במטבח אנחנו מכינים. אין משהו קבוע. חומרי הגלם הם הכי טריים שיש ולכן יש אפשרות ששולחן מסוים יזמין מנה ולסועד אחר לא יהיה אותה מפני שנגמר אותו חומר גלם. הרעיון מדליק......

וזו ההפתעה הראשונה: ארטישוק ירושלמי מצופה קדאיף וסלק.


סלומון בתוך שמן זית ועשבי טיבול.....הדג נכבש בתוך שמן הזית. אכלתי כמה כאלה בחיי וזה אחד המוצלחים שבהם.


לכן ביקשתי שיפתיעו אותנו ואכן זה מה שקרה. המנות היו טובות מאוד ומרעננות. דגש גדול יש במטבח על סלרי.



בהמשך הארוחה תוך כדי אכילת המנה העיקרית השף ניר צוק יצא אלינו והקדיש לנו מספר דקות לשיחה על המטבח שלו ועל הפרויקט שהוא עובד עליו בירושלים. שוחחנו גם על הסו שף שלו שמשתתף בתוכנית משחקי השף ועל כל הפרגון שהוא נותן לו. היה כייף לשוחח איתו אך הוא מיהר לחזור למטבח.......



למנה עיקרית לקחתי קוקטייל פירות ים על מצע של פירה ו.....סלרי. טעים ומומלץ.


הגברת כמובן לקחה פילה דג דניס מצופה קראסט ואורז. נו אני שואל: מנה פשוטה ומנצחת. עשוי בדיוק כמו שצריך.





לקינוח לקחנו קרם בורלה (לא נמאס לך היא שואלת? לא.......). ושוקולד מוצארט : יופי של קונצרט לאלו שלא סופרים קלוריות.

תגובה 1: