מרק בשר

בזמן האחרון ביקרתי בכמה מסעדות תימניות שהמרק שלהם מעולה. יש בתפריט שלהן עוד מספר מנות אך גולת הכותרת היא המרק. יש מרק בשר, מרק שעועית, מרק רגל ועוד..... לא עמדתי בפיתוי והלטתי לנסות. התוצאה מאוד מוצלחת לטעמי ולטעם בני המשפחה והחלטתי לשתף את המתכון. נכון שלכל אחד יש את הטעם שלו וכל אחד יכול להוסיף או להוריד משהו והכל כמובן לפי הטעם.


מצרכים:

800 גרם בשר שריר ( רגל גם הולך או תוספת של עצם לפי הטעם)

3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

2 גבעולי סלרי

חצי צרור כוסברה

3 שיני שום חתוכות

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

כף וחצי פפריקה מעושנת

שתי כפות גדושות של רסק עגבניות

1 כפית חוואיג'

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן


לעבודה:

בסיר לחץ מבשלים את הבשר ושומרים את הנוזלים.

מטגנים את הבצל ואת השום לאחר מכן מוסיפים תפוחי אדמה וסלרי.

לאחר 5 דקות מוסיפים את התבלינים.  מוסיפים את הנוזלים של הבשר, לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה ואת הבשר.

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי. ( הבשר כבר בושל ברובו בסיר לחץ).

אני באופן אישי אוהב צלוחית של אורז לבן כתוספת ליד.

בתאבון


 

תגובות

רשומות פופולריות