קציצות פרסה

מאש שאני זוכר את עצמי כילד תמיד היו קציצות פרסה על שולחן ליל הסדר. הירק הזה שהוא למעשה סוג של בצל מאוד עדין בטעמו ומשדרג כל אוכל. נכון שיש מעט עבודה אך התוצאה משתלמת.....וטעימה.
אבל למרות שערב החג מאחורינו זו עדיין לא סיבה להכין מידי פעם ולהנות מהטעם המשובח שכל כך מזכיר את הילדות.
יש הרבה מתכונים לקציצות פרסה וכל אחד עם מה שהוא מכיר ויודע. אני מביא את המתכון שאני מכיר ושעליו גדלתי.

במתכון זה אני נותן את המידה שאני משתמש וכמובן שאם עושים פחות או יותר מעלים ומורידים את יחס המינון של הבשר והתבלינים.
חשוב לציין כי יש כאלו כדוגמת אחותי שלא אוכלת בשר ולכן עושה זאת עם קמח תפוחי אדמה בפסח או פירורי לחם בימים שלאחר פסח. גם תפוח אדמה מגורר הולך במחוזות מסוימים.

חשוב להדגיש כי במידה והחלק הירוק נראה טוב אני משתמש בו.


מצרכים: 8 קילו פרסה ( יוצאת כמות גדולה אפשר גם פחות)

חצי קילו בשר טחון

4 ביצים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

מי שאוהב זה המקום להוסיף כף פירורי לחם.......אני באופן אישי לא מוסיף.




לעבודה: מנקים וחותכים את הפרסה לעיגולים ושוטפים היטב היטב כי יש חול בתוך הגבעול.
לאחר מכן מכניסים לסיר ומבשלים עד שהפרסה רכה.
מצננים וסוחטים היטב מהמים. הסוד של קציצות טעימות שצריך לסחוט כמה שיותר.
מכניסים למעבד מזון וקוצצים את הפרסה ולאחר מכן מכניסים את הבשר הביצים מלח ופלפל.
נותנים לכל העסק לנוח ולהתאחד כחצי שעה למקרר.
יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עד שמתקבל צבע זהוב.



אני אוהב לאכול את הקציצות לאחר שהתקררו עם חזרת טובה או לסחוט מעט לימון לאחר שהיו במקרר מספר שעות.





 

תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות