מסעדת אורבנו - יפו

יש משהו שונה ביפו. האוויר, המבנים העתיקים, הסיפורים מימי קדם עושים את המקום למשהו אחר שכמעט לא קיים בשום מקום בארץ למעט אולי בעכו וירושלים. וכך בערב אביבי התארחתי במסעדת אורבנו שנמצאת ברחוב יפת 11. המבנה עבר מתיחת פנים רצינית אך נשמרו בו כל האלמנטים של המבנה הישן ורק עין חדה תבחין בין האבנים המקוריות לאבנים החדשות שעוצבו כמו האבנים המקוריות.


את הערב התחלנו עם סקירה מלאה של הבעלים סטפן שסיפר לנו על המבנה עצמו ועל הקושי שהיה בשיפוץ תוך כדי שימור של המבנה העיקרי. לאחר מכן קיבלנו סקירה על המסעדה והתפריט. את המקום מלווה יענק'לה שיין שבנה את התפריט ומלווה את המסעדה עד היום.
התפריט מגוון ולא פוסח גם על החברה הטבעוניים והצמחונים. נכון שזה לא הז'אנר שלי אבל בשולחן ליד היו חברה שמאוד אהבו את המנה הטבעונית. הדגש במקום על פי החוויה שלי היא: הכי פשוט הכי טעים. המקום לא מנסה להתחכם יתר על המידה ואין מנות שמורכבות מחמש עשרה מרכיבים. לוקחים חומר גלם עושים אותו במידה הנכונה עם תוספת טובה ויש יופי של מנה.

אז עשינו לחיים וסטפן התחיל להזרים לנו מנות ראשונות שהיו מעולות ולפני שאתחיל בתיאור המנות אספר לכם שמבחינתי לשבת במסעדה זה להנות מחמש שש מנות ראשונות כוס אלכוהול טוב ליד.......וזהו.


סלט שוק - מגוון של ירקות שורש חתוכים דק, שמן זית, לימון, גבינת פטה ליד.....וזהו לא צריך יותר מזה.
מנה רעננה וטובה שמתאימה גם לאלו שסופרים קלוריות.


טרטר מוסר ים - אבוקדו, בצל ירוק , קצת חריף, וכן כמות גדולה של קוביות דג מוסר.
לא יותר מידי לא פחות מידי זה הסוד של טרטר טוב, חומרי גלם טריים אמרנו?


טחינה על קציפת חציל - חציל שרוף שעבר דרך מסננת והפך להיות קרם חציל מדהים. מנה שהחזירה אותי לילדות.
כל השולחן התענג על מנה זו. כשאתם שם חובה להזמין אותה עם לחם חם שמכינים במקום כוס בירה צוננת ותתקשרו להגיד לי תודה.


קלאמרי ממולא בשרימפס - מנה גדולה של קלאמרי שמשמש כמעטפת לשרימפס, קרוטונים ,שום, יין וגרידת לימון.
תשאירו מעט לחם לנגב את הרוטב. וזו ההזדמנות להגיד תודה לכל החברים לשולחן שלא אוכלים פירות ים.
לאחר שסיימתם בירה צוננת עם המנה הקודמת זה הזמן לבקש כוסית וודקה קפואה ליד.

זה השלב שבו פותחים כפתור במכנסיים ומחייכים בעונג ונהנים מהאוויר המשכר שיש בשעות הערב ביפו.
מה אתה מחייך שואל סטפן? הדג וההמבורגר בדרך אליכם........מחקתי את החיוך סגרתי את הכפתור ונכנסתי לכוננות ספיגה. בבקשה בעדינות עם הכמויות אפשר לבקש? אני יחשוב עלייך....... ענה והלך לבדוק מה המצב במטבח.


אז ניצלתי את ההפסקה בין המנות ונכנסתי להפריע במטבח.


דג לברק - דג שלם בגריל שמוגש עם ירקות שורש.
מבחינתי דג עסיסי שיוצא מהגריל זה הדג המושלם. זו גם המנה הכי יקרה בתפריט (118 ש"ח) אך בהחלט שווה.


המבורגר 220 גרם - המבורגר שעשוי בצורה מדויקת, חרוך מבחוץ אדום מבפנים. מרגישים את היד של יענק'לה שיין.
יש מנה זו בגרסה של 110 גרם לילדים......מנה שתגרום להם לשכוח כל מה שהם ידעו על המבורגר עד היום.

קציצות עדשים ובטטה - מנה טבעונית שסטפן רצה שנטעם. הקינמון שולט המנה זו עם עוד מספר תבלינים כיאה למטבח ההודי. לא נרשמה התלהבות בשולחן שלנו, אך כמו שכתבתי בהתחלה בשולחן ליד נרשמה התלהבות מהחברה הטבעוניים.


פרפדלה עם עוף - מנת פסטה איכותית עם עוף שמן זית, שום , ואפונה .
היה פספוס מסוים במנה כיוון שלי באופן אישי היה חסר יותר שום והעוף היה מעט יבש. הפסטה הייתה מעולה. מעט יין לבן היה מוסיף לטעמי. אחזור על מנת לתת צ'אנס נוסף למנה זו.


אז קיבלתי אישור לפתוח כפתור במכנס ולהתכונן לקינוחים......ותוך כדי מתנגן לי בראש השיר של אבי טולדנו: זוהי יפו ילדה זוהי שנכנסת כמו יין לדם.........


טארט  לימון  קלאסי - קינוח חמצמץ שלא היה גרוע אך לא מהמעולים שאכלתי עד היום, יש מקום לשיפור.


סלסלת קדאיף עם קרם פטיסייאר  ופירות מקורמלים. הסכמה בקרב הסובבים שזה היה מעולה.


טראפלס שוקולד בלגי - אני לא טעמתי אך הבנות ציינו שהטראפלס היה טעים ומאוד מומלץ למי שמעדיף שוקולד בסוף הארוחה.

אורבנו - יפת 11 יפו
טלפון - 053-6130216

 

תגובות

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות