יום שני, 9 במאי 2016

בראנץ' איטלקי - מסעדת סרדיניה


זה זמן מה שאני משגע את הגברת לטוס לאיטליה עוד פעם. אין זה סוד שאני מאוהב באיטליה ובאוכל שלה.
חומרי הגלם הפשוטים ולב גדול עושים את האוכל לכל כך טעים. ואז תוך כדי שיחת טלפון עם "מוכתר העיר" התברר ששנינו מוזמנים לטעום את ארוחת הבראנץ' שהמקום מציעה בחודשי האביב והקיץ בימי שישי. נו אם  אני לא טס לשם לפחות לאכול ולהיזכר, סוג של ברירת מחדל לא רעה בכלל. בסוף הארוחה הבטחנו לעצמו שנחזור יום אחד בשעות הערב כי קשה למצוא היום מקומות כל כך רומנטיים.


מבחינתי אפשר לשיר החיים שלנו טרמיסו........

מסעדת סרדיניה נמצאת בליבה של יפו העתיקה בכיכר קדומים. הבריזה שמגיעה מהים מביאה איתה נחת רוח הדורשת אפרול שפריץ מרענן. שתיים שלוש לגימות מהמשקה הצונן והנוף לים נותנת הרגשה של היום אף אחד לא ירגיז אותי.


הגענו לשולחן באיחור קל והמוכתרים המקסימים כבר התחילו עם מנות הפתיחה. נו אנו שואלים  שווה? אין תגובה רק רעש של טעים מאוד תוך כדי אכילה.

המלצרית המקסימה ישר הביאה גם לנו את המנות הראשונות והתענגנו על כל אחת ואחת מהן. זו לא סתם עוד ארוחת בוקר עם צלוחיות קטנות וחביתה בלי חלילה לזלזל. זוהי ארוחה של למעלה משעה עם תפריט שונה שמגיעה מהמטבח האיטלקי שבמחשבה לוקחת אותנו למחוזות אחרים. אם אתם מגיעים קחו את הזמן לאט אין למה למהר.

לשולחן הגיעו חמש מנות ראשונות פשוטות ורעננות, שדורשות עוד משקה מרענן של שפריץ אפרול.


פוקצ'ה עם שלושה מטבלים הכוללים טפנד זיתים, שמן זית עם בלסמי משובח, וסלסת לימון כבוש מדהימה בטעם.


אנטי פסטי שלידן מספר פרוסות גבינה משובחות. יש אפשרות לקבל נקניקים איטלקיים במקום הגבינה.
ארטישוק פיקורינו שיושבים על עלי אורגולה רעננים. כל כך פשוט וכל כך טעים שביקשנו עוד מנה כזו.


סלט פנצלה - זהו סלט שמקורו בטוסקנה שהומצא למעשה מחומרי גלם זולים ומלחם יבש. לאט לאט גם מנה זו גדלה והוסיפו לה מספר מרכיבים שעושים לה רק טוב. החומץ בלסמי ורוטב וינגרד עושים החייאה ללחם היבש אך הכל כך טעים.

ארטישוק פיקורינו -  איזה שידוך מושלם לעלי אורוגולה רעננים שרוטב ויניגרט לימון עוטף אותם בעדינות.


סלט קלמרי ארטישוק ותפוחי אדמה - לשמחתי לא היו לי שותפים למנה זו.

מכאן עברנו למנה עיקרית אחת שכל אחד היה צריך לבחור.


הגברת לקחה טרין חצילים. המנה גדולה והיינו צריכים לעזור לה לסיים. לא הצטערנו על כך. השילוב של החציל עם פסטו וגבינת עיזים היה מושלם לדעתה.


אני לקחתי קרואסון ים תיכוני הכולל בתוכו שרימפס ופילה דג ברוטב סלסת שום ולימון. מנה מעולה שמשתלבת בנוף של הים הנשקף ממול.


המוכתר נתן לי לטעום מהמנה שהוא לקח. טרטלט טלה - זהו ראגו טלה שיושב במאפה של בצק עלים. הסכמנו ביחד שאיל סבן השף והבעלים יודע את העבודה ובגדול.



נחנו מעט ואיל התעקש שנטעם קינוחים, וטוב שכך. כל קינוח כל כך שונה וכל כך טעים.



ארוחת בראנץ' הכוללת חמש סלטים לפתיחה מנה עיקרית אחת שתיה קלה ושתיה חמה וכל זה במחיר של 89 שקלים.
ארבעתנו הסכמנו שהמחיר בהחלט שווה את הארוחה.

סרדיניה טרטוריה איטלקית - כיכר קדומים יפו.
טלפון: 03-6832211
 

2 comments:

  1. מרשים מאד
    נכנס לשם בהזדמנות ראשונה.
    לא זוכרת שראיתי כתובת.
    צילומים מאד מרשימים
    שאפו

    השבמחק
  2. מרשים מאד
    נכנס לשם בהזדמנות ראשונה.
    לא זוכרת שראיתי כתובת.
    צילומים מאד מרשימים
    שאפו

    השבמחק