אפיו - מרק קישואים וגזר קר
כל כך היה חם השבוע שאפילו הביצים שלי התחילו להיות קשות וכל מה שרציתי זה משהו מרענן לקיץ.
סיבוב בשוק הביא לי את הרעיון לעשות אפיו שזה מרק קר מאזור הבלקן על בסיס שורש סלרי וגזר, ומשמש כמנה ראשונה מעולה בימי הקיץ החמים.
סיבוב בין הדוכנים ואני מוצא ששורש הסלרי בתקופה זו קטן ומשהו טוב לא יצא ממנו.
מסתכל ימינה ושמאלה ורואה כמה קישואים יפים והחלטתי שבמקום ראש סלרי אני יעשה את זה עם קישואים.
התוצאה הסופית לא פחות טובה מהמקור והטעם של זה כאשר מוציאים מהמקרר? אתם חייבים לנסות על מנת להבין את הטעם.
מצרכים:
4 קישואים מקולפים וחתוכים לעיגולים
3 גזרים חתוכים לעיגולים
חצי צרור שמיר
שני ענפים של סלרי
כפית פלפל שחור, כפית מלח
מיץ לימון משני לימונים
כף שמן
ליטר מים
לעבודה:
בסיר שמים על אש בינונית ליטר מים וכף שמן ומערבבים מעט.
מכניסים את הגזרים ואת ענפי הסלרי ולאחר עשר דקות בודקים עם סכין חד שהגזר רך.
מוסיפים את הקישואים, שמיר, פלפל ומלח.
כאשר הקישואים רכים אך לא מידי מוסיפים מיץ לימון מערבבים ומכבים את הגז
טועמים לתקן טעמים של פלפל ומלח.
כאשר הסיר התקרר מכניסים למקרר לכמה שעות ואוכלים קר.
לחם שום ליד יתקבל בברכה ליד.
סיבוב בשוק הביא לי את הרעיון לעשות אפיו שזה מרק קר מאזור הבלקן על בסיס שורש סלרי וגזר, ומשמש כמנה ראשונה מעולה בימי הקיץ החמים.
סיבוב בין הדוכנים ואני מוצא ששורש הסלרי בתקופה זו קטן ומשהו טוב לא יצא ממנו.
מסתכל ימינה ושמאלה ורואה כמה קישואים יפים והחלטתי שבמקום ראש סלרי אני יעשה את זה עם קישואים.
התוצאה הסופית לא פחות טובה מהמקור והטעם של זה כאשר מוציאים מהמקרר? אתם חייבים לנסות על מנת להבין את הטעם.
מצרכים:
4 קישואים מקולפים וחתוכים לעיגולים
3 גזרים חתוכים לעיגולים
חצי צרור שמיר
שני ענפים של סלרי
כפית פלפל שחור, כפית מלח
מיץ לימון משני לימונים
כף שמן
ליטר מים
לעבודה:
בסיר שמים על אש בינונית ליטר מים וכף שמן ומערבבים מעט.
מכניסים את הגזרים ואת ענפי הסלרי ולאחר עשר דקות בודקים עם סכין חד שהגזר רך.
מוסיפים את הקישואים, שמיר, פלפל ומלח.
כאשר הקישואים רכים אך לא מידי מוסיפים מיץ לימון מערבבים ומכבים את הגז
טועמים לתקן טעמים של פלפל ומלח.
כאשר הסיר התקרר מכניסים למקרר לכמה שעות ואוכלים קר.
לחם שום ליד יתקבל בברכה ליד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה