מסעדת גרקו תל אביב

הגיע היום המיוחל בו אני חוגג יום הולדת, אבל כידוע בפי כל שאני חוגג כל יום ולכן אין לי צורך בחגיגה מיוחדת.
אבל מי שואל אותי בבית? המתבגר הכריז שצריך לחגוג והוא והגברת הזמינו מקום למסעדת גרקו שנמצאת בתל אביב.
החברה הזמינו מקום כמה ימים מראש לשעות אחר הצהריים המאוחרות, וכך מצאנו את עצמנו ביום שישי במקום.
כאשר יצאתי מהרכב לא האמנתי שהמקום שהוא די גדול עמוס בסועדים, ומוסיקה יוונית שמחה נשמעת ברקע.
וואלה מקום שמח הרהרתי ביני לבין עצמי וכל מה שנשאר לקוות שהאוכל אכן טעים כמו שכולם אומרים.
ניגשה אלינו מלצרית חיננית ומחייכת והתחילה לספר לנו במקצועיות רבה מה יש בתפריט.
כאן המקום לציין שבמהלך הארוחה היא ניגשה לומר לנו שהיא נפרדת מאתנו ושמלצרית אחרת תחליף אותה, וגם היא כמו הקודמת הייתה מקצועית ומחייכת. שאפו ענק לבעלים שנותן הדרכה מקצועית למלצרים שלו.
אבל לפני שאתחיל לסקר את מנות האוכל שהיו מעולות אגש לשורה התחתונה: חשבון בבקשה!!!



בודק אני את החשבון ואני מתקשה לעכל את המחיר של שלושה דברים:

קנקן אוזו 250cc עלה 92 שקל.......נו נגיד שזה מחיר סביר לאלכוהול.

הזמנו כיכר לחם מחמצת ובפועל קיבלנו בקושי 4 פרוסות לחם והמחיר: 22 שקל, וזה בעיניי גובל בגזל אבל כנראה שהסועדים באזור נמצאים ברמת מחייה כל כך גבוהה שזה אולי סביר בעיניהם.

והנה הגעתי לשערורייה: הזמנו במהלך הארוחה שני בקבוקי מים מינרלים. כמה לדעתכם גובים עבור בקבוק מים מינרלים?
שבו חזק על הכיסא: 28 שקל לבקבוק!!! פה כבר התחלתי להזיע מעצבים אבל בשביל לא לקלקל את האווירה לחברה קמתי ושתקתי. אז כן מאוד נהנו מהאוכל המוקפד, והמנות די גדולות אבל במחיר כזה של לחם ומים אותי הם הפסידו, או שפשוט בפעם הבאה אני יביא מים מהבית ואשאל כמה עולים דמי חליצה של מים מינרלים.


התחלנו את הארוחה עם שלושה ממרחים שהיו מעולים לטעמי:



סקורדיליה - ממרח שקדים, שום ושמן זית. אומרים שזה החומוס של היוונים, 38 ש"ח.
לאט עם הלחם כי אתם הבנתם שכל ביס של לחם שווה הרבה במקום.

סלט חצילים קלויים - סלט עדין עם מעט לימון כבוש, כמה פשוט ככה טעים, 38 ש"ח.

טירוקפטרי - ממרח פלפל קלוי, פטה וגבינה כחולה, 36 ש"ח.
היה מקום להוסיף מעט מהגבינה הכחולה מה שלא הוריד מהטעם הנפלא של ממרח הפלפלים.


אפשר בלי סלט יווני? נכון פשוט אבל ירקות טריים וגבינה מעולה.
פה קוראים לסלט - חוריאטיקי........
48 ש"ח.....מעט יקר לטעמי.



בשלב הזה עברנו בהמלצת המלצרית החביבה לשני מאפים:


ספאנקופיטה - מאפה מבצק פילו ממולא בגבינת פטה תרד, בצל ירוק ושמיר.
המאפה הגיע פריך המילוי היה עשיר בכמות ובטעם. 48 ש"ח.


מאפה 12 האלים - בצק פילו מטוגן עם גבינת עיזים, טימין, גרידת לימון, ומעל כולו עטוף בדבש, פרג ושומשום לבן ושחור.
הבצק התפוצץ מטעמים בפה, והשילוב של הדבש עם גבינת העיזים היה מושלם מבחינתי.

מכיוון שהיינו די מלאים חלקנו שתי מנות עיקריות:


איך אפשר לשבת במסעדה יוונית בלי גירוס?
הגיע צלחת עם מנה די מכובדת של שווארמת גירוס שישבה על פיתה דקה שספגה את כל השומן ועגבנייה שקיבלה מכת חום בגריל. את הבצל ביקשנו לקבל בנפרד. ליד הגיעה צלוחית של ציזיקי. 68 ש"ח.
באמת אין מילים לתאר כמה המנה הזו מוצלחת.


כאחד שמכור למטבח הבלקני הזמנו מנת מוסקה - הגיע מנה מאוד גדולה של מוסקה שבתחתית תפוחי אדמה ומעל בשק וחצילים ואת כל הטוב הזה מכסה רוטב בשמל. גם פה התמוגגנו מהמנה. 78 ש"ח.

ויתרנו על הקינוחים כי היינו די מלאים.

לסיכום: האוכל מאוד טעים והמנות די נדיבות.
המקום לא זול בכלל אך יש לציין שהמקום נקי מאוד, הצוות במטבח יודע מה הוא עושה וכל המנות טריות שמכינים במקום.
יש מוסיקה שמחה במקום והאוזו גורם להרגשה שהגעת ליוון ללא טיסה.
אשמח מאוד אם יתחשבו בפשוטי העם ויורידו את מחיר המים והלחם על מנת שנגיע לעיתים קרובות יותר.



תגובות

רשומות פופולריות