חריימה

יום שישי בערב נפגשתי עם ידידי יאיר לבירה ותוך כדי שיחה הוא שואל: מתאים לך לבוא לדוג איתי ועם אחי בבוקר?
מה לי ולדיג הרהרתי, ולפני שעניתי הוא מציין שהם יוצאים ללב ים בסירת דיג לדוג. וואלה יכולה להיות יופי של חוויה אני אומר. שבע בבוקר אני אוסף אותך.
הגענו לנמל יפו העמסנו את הציוד ולאחר מספר שעות חזרנו עם שלל של מספר דגי לוקוס.
החברים ניקו את הדג במקום, שמח וטוב לב נסעתי הביתה להכין חריימה כי הרי אין דג יותר מתאים מלוקוס לחריימה חריף.
חייב לציין שכל אחד מכין לפי טעמו כי לפי המתכון הזה זה יוצא חריף.

הכי כייף לומר כאשר החריימה מוכן : רק הבוקר הוא שחה בים...........







מצרכים:

דג לוקוס או כל דג ים אחר נקי ופרוס ( לבשל עם הראש כי שם כל הטעם))

200 גרם רסק עגבניות

עגבנייה אחת מגוררת בפומפיה

כפית מלח

כפית פלפל

שתי כפיות קורויה - קימל טחון

חצי כפית פלפלצ'ומה

כף פפריקה מתוקה

שני ענפי סלרי

רבע כפית סוכר

חצי לימון סחוט

3 שיני שום

הכנת פלפלצ'ומה לפי מתכון של דודה עליזה - מכניסים למעבד מזון שני ראשי שום, חצי כפית מלח וטוחנים את הכל עם חצי כוס מים עד שמגיעים למרקם משחתי. מכניסים לקערה ומערבבים עם 200 גרם פפריקה חריפה.
על מנת לשמור במקרר לאורך זמן יש לשים בצנצנת כף שמן ולאחר מכן מכניסים את הפלפלצ'ומה לצנצנת. השמן יעלה ויכסה את הכל וכך זה נשמר לאורך זמן.




לעבודה:

בסיר רחב עם שוליים נמוכים שמים כף שמן ומכניסים 3 שיני שום חתוך לפרוסות.
לאחר דקה מוסיפים רסק עגבניות, עגבנייה מגוררת, סלרי ואת התבלינים, רבע כפית סוכר על מנת להוציא חומציות,  מערבבים היטב ומוסיפים כוס וחצי של מים ונותנים לעסק להתבשל על אש קטנה למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות מוסיפים את הדג לסיר ועל אש נמוכה למשך 10 דקות.
מכבים את האש ומוזגים מלמעלה מיץ לימון.




תגובות

רשומות פופולריות