קרמשניט

אחד הדברים שאהבתי כילד זו עוגת קרמשניט שאימי הייתה מכינה. זיכרון ילדות הביא אותנו להכין קרמשניט או בשמו העברי: עוגת נפוליאון.
הבצק שמתפוצץ בפה והקרם שיוצא מהצדדים ........
נכון שאת בצק העלים אימי הייתה מכינה לבד, אבל הזמנים השתנו והיום יש לקנות בצק עלים בסופר.
נכון שהטעם של בצק עלים קנוי ובצק עלים שמכינים לבד שונה מעט בטעם, אך העבודה הרבה יותר קלה.
אורחים שהגיעו לערב שבת חייבה אותנו בקינוח זה.
פעם ראשונה שהכנו, וכל זאת לאחר התייעצות עם אמא שלי ומעט קריאה ברשת והתוצאה מעולה.
גם אני חשבתי שזה מסובך אבל זה ממש לא מסובך.
שנתחיל לעבוד?

למצרכים:

חבילת בצק עלים של זוגלובק

2 שמנת מתוקה

אינסטנט פודינג צרפתי

כוס חלב

2 סוכר וניל

150 גרם גבינת מסקרפונה

אבקת סוכר לקישוט




לעבודה:

חותכים את בצק העלים לקוביות לאחר שהופשר, אין צורך לרדד אותו ומכניסים לתנור לאפייה למשך חצי שעה לערך עד שמקבל צבע שחום, בחום של 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר.

הכנת הקציפה: לקערת מיקסר מתחילים ללוש את כל המרכיבים ביחד עד שמתקבל קרם יציב.

לאחר שהבצק התקרר חוצים כל קובייה לשניים ומזליפים בכמות נדיבה מהקציפה וסוגרים עם החלק העליון.

מכניסים למקרר לשעתיים לפחות ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.


תגובות

  1. אוח זה טעים וזה מזכיר לי את הילדות עם הסבא הקונדיטור שלי. תבורך

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות