פסטרמה ביתית

דיברנו, תכננו ובסוף זה קרה. 
נסעתי למושב ניר עקיבא ( כן יש מקום כזה ) שנמצא לא רחוק משדרות לבשל ביחד עם אפרת.
אפרת מייצרת כבר מספר שנים מטבלים מדהימים והחלטנו לשלב את המטבלים בחלק מהמנות.
ולפני שתשאלו אני אומר כי את המטבלים שלה אפשר למצוא בכל יום שישי בקניון בבאר שבע, וכל זאת עד שהיא תעבור לייצר במקום מסודר ואז תמצאו את המטבלים גם באזור המרכז. בכל מקרה קרה והגעתם לבאר שבע ביום שישי שווה להקדיש מספר דקות ולרכוש את המטבלים שלה.
תמצאו אותה בפייסבוק: השוק של פרנצ'סקה.



אז הכנו מספר מנות, ואחת המנות היא של פסטרמה ביתית. נכון מי שלא ניסה זה נראה מסובך אבל החלטנו ללכת על מתכון כמה שיותר קל, והתוצאה הסופית: לאחר הפעם הראשונה לא תקנו יותר פסטרמה בסופר.
יש מספר שיטות להכנת פסטרמה אבל כך אנחנו הכנו אותו.

אז יש מספר שלבים וצריך מעט סבלנות : שמים בקערה עמוקה:
חצי כף גרגרי חרדל
כף סויה
כף דבש
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שני עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
שתי כפות שמן זית

מערבבים בזהירות את כל החומרים ומוסיפים מים.
מכניסים נתח של חזה הודו לקערה ומוסיפים מים עד שהוא מכוסה.
מכניסים למקרר למשך 48 שעות........אלו שאין להם סבלנות גם 24 שעות יספיקו.



ועכשיו לעבודה:
לפני שמתחילים חובת הזהרה על הנתח. הוא נוטה להתייבש ולכן צריך טיפול של נוזלים לאורך כל התהליך.

מוציאים מהמקרר את הקערה ומשך שעה לפחות על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

מדליקים תנור ל 150 מעלות.

במחבת שיכולה להיכנס גם לתנור, שמים על בגז וכאשר המחבת חמה שמים את נתח ההודו וצולים אותו למשך 3 דקות. לאחר 3 דקות מסובבים לצד השני וכל הזמן הזה שמים עם כף נוזלים שיש לנו בקערה.
למי שאין מחבת כזו לאחר הצלייה יש לשים את הנתח על רשת בתנור ומתחת תבנית שעליהם ירדו הנוזלים.
אם עשיתם כך מומלץ לבשל תפוחי אדמה שבושלו בתבנית והם יספגו באהבה את כל הנוזלים והנה יש לכם גם תוספת.

מכניסים לתנור החם את הנתח ומידי מספר דקות מוזגים נוזלים על הנתח.

לאחר 20 דקות מכבים את התנור, מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח למשך 20 דקות לפחות אחרת כל הנוזלים יצאו החוצה ואת זה אנחנו לא רוצים.

זהו סוף התהליך ומה אנו צריכים זה בגט טרי ולמרוח עליו ממרח עגבניות מיובשות וצ'מיצ'ורי  של אפרת, מספר נתחים דקים של פסטרמה וכוס יין ליד.
אנחנו שמנו מספר נתחים על טורטייה כמו שרואים בתמונה.

עשינו גם דג סלמון אבל זה שייך לפוסט אחר



תגובות

  1. נראה משגע, כל שלב ושלב מפורט בצורה נפלאה, מה שנותר הוא לנסות בבית.... מחכה כבר להכין. תודה רבה על המתכון והצילומים המעולפים. ורד

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות