חורשט סבזי

בכל שבוע סיפור קבוע, ושובר את הראש מה להכין לחברה לאכול. נזכרתי בסבתא זיוה שהיא ממוצא פרסי שאצלה אכלתי לא מזמן מרק גונדי מדהים וביקשתי ממנה מתכון לתבשיל בשר בשם: חורשט סבזי.
המתכון מבוסס על בשר צלי עם המון המון ירק ולימונים שחורים שנותנים חמצמצות נהדרת לתבשיל.
לצערי לא מצאתי שני סוגים של ירק שנותנים טעם משגע למאכל לפי דבריה אך גם בלי הירק שנקרא: שמבלילה וטרה יצא מאוד טעים.
במקום השמבלילה והטרה הוספתי כרישה אחת שמאוד הוסיפה לטעם.
שנתחיל?


מצרכים:

קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות

שתי כוסות שעועית אדומה, מושרה למשך כמה שעות במים.

שני בצלים חתוכים

5 לימונים פרסים שחורים

שתי כפיות כמון

שתי כפיות כורכום

כפית פלפל שחור, ומלח

שני פטרוזיליה

שני צרורות כוסברה

צרור בצל ירוק

כרישה אחת

5שיני שום חתוך

מיץ מחצי לימון




לעבודה:

מטגנים את הבצלים עד שהם שחומים.
מוציאים את הבצל מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבשר עד שהוא שחום.
מוסיפים את השום ולאחר שלוש דקות את הבל המטוגן.
מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה ולאחר מכן על אש קטנה למשך 45 דקות.

בזמן הזה קוצצים את כל הירק ובמחבת עם כף שמן מטגנים את כל הירק. לא לדאוג מהכמות הכל מתכווץ לאחר שלוש ארבע דקות.

לאחר 45 דקות מוסיפים את התבלינים.
מוסיפים את השעועית ואת הלימונים מערבבים מעט מוסיפים את הירק, כוס מים ולאחר רתיחה מורידים לאש נמוכה, מכסים את הסיר לעוד שעה.
מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון מערבבים היטב ונותנים לסיר לנוח מספר דקות.

זהו העסק מוכן ומומלץ להגיש עם אורז מתחת לתבשיל.
בתיאבון.

תגובות

  1. נראה נפלא וקל להכנה. אין ספק שאנסה בבית. המתכונים שלך תמיד מזמינים

    השבמחק

פרסום תגובה

רשומות פופולריות