פוקאצ'ה

שיחה עם חבר לעבודה בענייני אוכל ( איך לא? ) הוביל אותנו לדבר על אפיה.
כאחד שאוהב לבשל אפיה זה עדיין לא הצד החזק שלי, ולכן ביקשתי ממנו מתכון קל לפוקאצ'ות.
תכלס שווה את ההמתנה של זמן התפיחה והתוצאה מאוד טעימה, ועל זה נאמר: אם הצלחתי אין סיבה שאתם לא.




שנתחיל לללוש?

מצרכים:

קילו קמח

שתי כפות שטוחות של שמרים יבשים

שתי כפות סוכר

שלוש רבעי כוס שמן

שתי כוסות מים פושרים

כף שטוחה מלח



לעבודה:

במיקסר מתחילים ללוש בקערה את כל החומרים חוץ מהמלח.

לאחר שלוש דקות מוסיפים את המלח.

בשלב הזה הבצק התגבש ומוציאים מקערת המיקסר ולשים ביד למשך שלוש דקות.

מחזירים לקערה את הבצק ומכסים לתפיחה של שעתיים.

לאחר שעתיים מוציאים ומחלקים לשמונה כדורים.

מכסים לעוד לתפיחה נוספת למשך חצי שעה.

משמנים את הידיים בשמן זית ופותחים את הבצק לצורה של פוקאצ'ה.


מפה כל אחד והדמיון שלו לתוספות.........
פלפל ובצל קלויים לפני במחבת
גבינות ועגבניות מיובשות
גבינות ותרד
ועל הכל תמיד אני שם מלח אטלנטי ושמן זית עם שום כתוש

מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 25 דקות לערך אבל מוציאים לפי הצבע הזהוב של הפוקאצ'ה.


תגובות

רשומות פופולריות