מסעדת בלקן
לפני מספר חודשים הוקמה מסעדה חדשה בתל אביב בשם: בלקן.
את בניית התפריט והצוות קיבל השף איל לביא, שבעברו היה הבעלים של מספר מסעדות, וההתמחות הגדולה שלו היא דגים. לכן פרפקציוניסט כמו השף איל לביא עלה על מטוס וטס לסרביה ובוסניה לחקור את האוכל שם, וחזר עם הרבה תובנות ורעיונות שיתאימו לטעם הישראלי.
הרעיון הכללי לא זר לשף מכיוון שהוא הקים ומלווה את המסעדות במלון בוטיק בקפריסין הטורקית ( שילוב של מטבח יווני וטורקי).
הרעיון בבניית התפריט היה לקחת מעט מכל מדינה בבלקן ולייצר חוויה קולינארית שכל כך הרבה ישראלים אוהבים.
אפשר לפגוש במסעדה מנות מקרואטיה, בולגריה יוון, טורקיה, בוסניה, סרביה, וכמובן שהוא התאים מנות דגים לז'אנר הזה.
אתגר לא פשוט עמד בפני איל כי הבעלים ביקשו לבנות תפריט כשר, והבחור עמד במשימה בצורה מעוררת כבוד. מצד אחד שמר על כשרות ומצד שני בנה תפריט טעים.
יתרון נוסף שיש במקום הוא הטאבון שמוציא מאפים פריכים כולל פיצות מיוחדות שמגיעות כפינוק מיוחד.
בסופו של דבר התוצאה מאוד טעימה.
אך אני חייב גילו נאות: הראשון הוא שאני חבר של השף מספר שנים ולמרות זאת כאשר הוא ישב אתנו הוא ביקש ביקורת אובייקטיבית, מקצועית ובונה כבן יוצא להורים בולגרים. גילוי נאות שני הוא שהייתי אורח של השף.
הצעה שלי כאשר אתם מגיעים למקום להתרכז במנות המזטים עם כוס בירה קרה ובמנות הראשונות. מנות עיקרית הייתי מציע לחלוק מכיוון שהן די גדולות ובשלב הזה הבטן די מלאה.
כמו כן החל מיום שישי הקרוב תערך במקום קבלת שבת עם מוזיקה יוונית שמחה.
חייב לציין כי השף בפועל הוא בחור בשם מיכאל שהוציא מנות מדויקות וטעימות, וללא ספק צפוי לו עתיד מזהיר בתחום המסעדנות.
פתחנו את הארוחה במספר צלחות של מזות מעולות :
סקורדיליה מהמטבח היווני שזה ממרח שהבסיס שלו שקדים טחונים, והמרקם שלו חלק.
קיופולו שמגיע מהמטבח הבולגרי ומבוסס על חצילים ופלפלים קלויים.
ציזיקי שהיה מאוד עדין בטעמו והשימוש בשום פה לא השתלט על טעם המנה.
אייבר פלפלים מגיע מהמטבח הסרבי ומבוסס על פלפלים קלויים שמבושלים לאחר מכן מספר שעות על אש קטנה.
גבינת פטה איכותית שלטעמי די מיותרת ליד המטבלים המושקעים.
לחם הבית שהגיע ישר מהטבון שיש במקום ועליו עשבי תיבול שנטחנו דק דק.
ממש כמו ביוון אכלנו לאט לאט שוחחנו על (איך לא) מסעדות ואוכל לגמתי בירה צוננת ובין לבין כוסית שיכר שבעל הבית מכין ומזכיר מעט את הסליבובצה.
למנת ביניים קיבלנו ניוקי גבינות בקרם תרד ומעל קשקבל טורקי, בטעם חזק שהזכיר את הילדות.
מנה זו גדולה ודי כבדה ודחוסה, ולכן אני מציע לחלוק אותה.
פלאפל פרסה שגרם לי לחייך ולשמוח. מנה נפלאה של כדורי פלאפל עם גבינות, ולאחר שסיימתי להנות ביקשתי לשתף אתכם במתכון זה. איל אמר מיד שאין בעיה ובסוף הפוסט יש מתכון של מנה זו.
פילה דג סלמון כבוש שטעמו מאוד מאוד עדין ולידו קרם סלק, וצנוניות מוחמצות.
כן קיבלתי את היחסים בין הסוכר למלח בהכנת הדג אבל זה נשאר ביני לבין איל.......
שטרוקולי - מאפה של בצק גבינות, גרידת לימון, עשבי טיבול וגרעיני חמניה מעל, שמגיע מקרואטיה.
לא פחות ממעולה, וכן גם מנה זו מומלצת לחלוקה.
פה כבר היינו די מלאים אבל איל התעקש שנטעם מנה אחת של דגים והוא בחר לנו פילה דג צלוי בטאבון שיושב על עלי מנגולד ממולאים באורז. מידת העשייה של הדג מדויקת, ועלי המנגולד עטפו בתוכם אורז מטובל בעדינות עם צימוקים.
עברנו לקינוח וקיבלנו עוגה בשם טורטה פורמה שהיא עוגת שכבות של טרין שוקולד אגוזי לוז קרם קפה וקרמבל קקאו מלוח.
מתוק, מלוח, שכבות של שוקולד והכל ביחד פשוט עובד נפלא.
בלקן - חשמונאים 99 תל אביב.
המקום כשר ובקיץ בכל יום שישי תערך קבלת שבת.
מתכון לפלאפל פרסה:
קילו פרסה מבושל במים ולאחר מכן נסחט מנוזלים
חצי קילו חצילים שרופים, מסוננים, וקצוצים גס בעזרת סכין
רבע כוס שמן זית
חצי כפית פלפל ומלח
50 גרם קמח
150 גרם פנקו
250 גרם קשקבל
לעבודה:
במעבד מזון או מטחנת בשר טוחנים את כל המרכיבים חוץ מהפנקו.
יוצרים כדורי פלאפל בעזרת הידיים, מצפים בפירורי פנקו, ומטגנים.
מגישים עם לבנה או ציזיקי.
את בניית התפריט והצוות קיבל השף איל לביא, שבעברו היה הבעלים של מספר מסעדות, וההתמחות הגדולה שלו היא דגים. לכן פרפקציוניסט כמו השף איל לביא עלה על מטוס וטס לסרביה ובוסניה לחקור את האוכל שם, וחזר עם הרבה תובנות ורעיונות שיתאימו לטעם הישראלי.
הרעיון הכללי לא זר לשף מכיוון שהוא הקים ומלווה את המסעדות במלון בוטיק בקפריסין הטורקית ( שילוב של מטבח יווני וטורקי).
הרעיון בבניית התפריט היה לקחת מעט מכל מדינה בבלקן ולייצר חוויה קולינארית שכל כך הרבה ישראלים אוהבים.
אפשר לפגוש במסעדה מנות מקרואטיה, בולגריה יוון, טורקיה, בוסניה, סרביה, וכמובן שהוא התאים מנות דגים לז'אנר הזה.
אתגר לא פשוט עמד בפני איל כי הבעלים ביקשו לבנות תפריט כשר, והבחור עמד במשימה בצורה מעוררת כבוד. מצד אחד שמר על כשרות ומצד שני בנה תפריט טעים.
יתרון נוסף שיש במקום הוא הטאבון שמוציא מאפים פריכים כולל פיצות מיוחדות שמגיעות כפינוק מיוחד.
בסופו של דבר התוצאה מאוד טעימה.
אך אני חייב גילו נאות: הראשון הוא שאני חבר של השף מספר שנים ולמרות זאת כאשר הוא ישב אתנו הוא ביקש ביקורת אובייקטיבית, מקצועית ובונה כבן יוצא להורים בולגרים. גילוי נאות שני הוא שהייתי אורח של השף.
הצעה שלי כאשר אתם מגיעים למקום להתרכז במנות המזטים עם כוס בירה קרה ובמנות הראשונות. מנות עיקרית הייתי מציע לחלוק מכיוון שהן די גדולות ובשלב הזה הבטן די מלאה.
כמו כן החל מיום שישי הקרוב תערך במקום קבלת שבת עם מוזיקה יוונית שמחה.
חייב לציין כי השף בפועל הוא בחור בשם מיכאל שהוציא מנות מדויקות וטעימות, וללא ספק צפוי לו עתיד מזהיר בתחום המסעדנות.
פתחנו את הארוחה במספר צלחות של מזות מעולות :
סקורדיליה מהמטבח היווני שזה ממרח שהבסיס שלו שקדים טחונים, והמרקם שלו חלק.
קיופולו שמגיע מהמטבח הבולגרי ומבוסס על חצילים ופלפלים קלויים.
ציזיקי שהיה מאוד עדין בטעמו והשימוש בשום פה לא השתלט על טעם המנה.
אייבר פלפלים מגיע מהמטבח הסרבי ומבוסס על פלפלים קלויים שמבושלים לאחר מכן מספר שעות על אש קטנה.
גבינת פטה איכותית שלטעמי די מיותרת ליד המטבלים המושקעים.
לחם הבית שהגיע ישר מהטבון שיש במקום ועליו עשבי תיבול שנטחנו דק דק.
ממש כמו ביוון אכלנו לאט לאט שוחחנו על (איך לא) מסעדות ואוכל לגמתי בירה צוננת ובין לבין כוסית שיכר שבעל הבית מכין ומזכיר מעט את הסליבובצה.
למנת ביניים קיבלנו ניוקי גבינות בקרם תרד ומעל קשקבל טורקי, בטעם חזק שהזכיר את הילדות.
מנה זו גדולה ודי כבדה ודחוסה, ולכן אני מציע לחלוק אותה.
פלאפל פרסה שגרם לי לחייך ולשמוח. מנה נפלאה של כדורי פלאפל עם גבינות, ולאחר שסיימתי להנות ביקשתי לשתף אתכם במתכון זה. איל אמר מיד שאין בעיה ובסוף הפוסט יש מתכון של מנה זו.
פילה דג סלמון כבוש שטעמו מאוד מאוד עדין ולידו קרם סלק, וצנוניות מוחמצות.
כן קיבלתי את היחסים בין הסוכר למלח בהכנת הדג אבל זה נשאר ביני לבין איל.......
שטרוקולי - מאפה של בצק גבינות, גרידת לימון, עשבי טיבול וגרעיני חמניה מעל, שמגיע מקרואטיה.
לא פחות ממעולה, וכן גם מנה זו מומלצת לחלוקה.
פה כבר היינו די מלאים אבל איל התעקש שנטעם מנה אחת של דגים והוא בחר לנו פילה דג צלוי בטאבון שיושב על עלי מנגולד ממולאים באורז. מידת העשייה של הדג מדויקת, ועלי המנגולד עטפו בתוכם אורז מטובל בעדינות עם צימוקים.
עברנו לקינוח וקיבלנו עוגה בשם טורטה פורמה שהיא עוגת שכבות של טרין שוקולד אגוזי לוז קרם קפה וקרמבל קקאו מלוח.
מתוק, מלוח, שכבות של שוקולד והכל ביחד פשוט עובד נפלא.
בלקן - חשמונאים 99 תל אביב.
המקום כשר ובקיץ בכל יום שישי תערך קבלת שבת.
מתכון לפלאפל פרסה:
קילו פרסה מבושל במים ולאחר מכן נסחט מנוזלים
חצי קילו חצילים שרופים, מסוננים, וקצוצים גס בעזרת סכין
רבע כוס שמן זית
חצי כפית פלפל ומלח
50 גרם קמח
150 גרם פנקו
250 גרם קשקבל
לעבודה:
במעבד מזון או מטחנת בשר טוחנים את כל המרכיבים חוץ מהפנקו.
יוצרים כדורי פלאפל בעזרת הידיים, מצפים בפירורי פנקו, ומטגנים.
מגישים עם לבנה או ציזיקי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה