עוף עם בצל - סיבואיקה

לפני תקופת השפע  כיום הסבתות היו מצליחות להכין אוכל ממה שיש, וממה שהכי זול.

ומה היה זול מאוד אז? בצל כמובן, ועוף מכיוון שבשר היה מאוד יקר ובעיקר אכלו בשר בחגים.

אז איך הייתה סבתא מוציאה מעדן משניים שלושה מרכיבים זולים, ומצליחה לשלוח את הנכד עם הרבה אנרגיה למגרש הכדורגל?
מכינה עוף עם הרבה בצל.

בספרדית קוראים לזה סיבואיקה שזה בא מהמילה סיבויו בספרדית שהפירוש שלה: בצל.

המתכון די קל וכל מה שצריך זה סבלנות או כפי שהייתה אומרת בספרדית: פסנסיה.

מצרכים:

שמונה בצלים גדולים חתוכים
שמונה כרעיים ושוקיים של עוף
שני גבעולי פרסה - שבתכלס זה סוג של בצל
כפית מלח
כפית פלפל שחור
ארבעה שיני שום כתוש




לעבודה:

בסיר רחב שוליים שמים את העוף וצורבים אותו היטב.

כמו שהבנתם אין צורך בשמן בכלל.

לאחר שהעוף צרוב, מוציאים החוצה ולאותו סיר מכניסים לתוך הזמן שנשאר מהעוף את הבצל ומתחילים לטגן אותו.

מערבבים מידי פעם, ולאחר מספר דקות תראו את כמות הנוזלים שהבצל מפריש.

כאשר הבצל מתחיל להחליף צבע לחום, שמים את כל התבלינים מערבבים ומחזירים את העוף לסיר.

על אש קטנה כאשר הסיר מכוסה למשך שעה וחצי.

זמן ההמתנה מתאים לקחת כוס יין צונן, ולקרוא ספר טוב.

כל תוספת תתקבל בברכה, אך אני מעדיף לחם מכולת של פעם ליד לנגב את הרוטב של הבצל.


תגובות

רשומות פופולריות