מרק דגים

נכון קיץ עכשיו אבל מה לעשות שלגברת יש חשק למרק דגים כאילו היא בהריון, ואני חייב להכין לה.
הכנתי את המרק הזה לאחר התייעצות ובהשראת השף איל לביא, ולמי שלא יודע המומחיות שלו זה דגים ולא שבשאר רזי המטבח הוא לא שולט.
נסעתי לשוק קניתי מצרכים ושלוש שעות לאחר מכן עמד לו סיר מרק דגים לתפארת הלוחש לסירים.
נכון שזו לא הגרסה הקלאסית אבל יצא מעולה.


מצרכים:
5 ידרות דגי דניס עם ראש אחד.

400 גרם דג נקי ללא עור חתוך לקוביות, אני השתמשתי בסלמון.

2 גבעולי פרסה

3 בצלים

3 גזרים

2 ענפים של סלרי, יש להפריד את החלק הקשה מהעלים

חצי כוס ערק, או אוזו

2 עגבניות

מעט זעפרן מומס במים חמים




לעבודה:

שמים בסיר את ידרות דגים ואת הראש, למלא במים ולשים על אש בינונית למשך 40 דקות.

בסיר נוסף מעט שמן ומכניסים את הכל חוץ מהזעפרן לסיר ומערבבים. לאחר 5 דקות מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומורידים את האש ללהבה בינונית.
לאחר 30 דקות בודקים שהירקות די רכים ובמידה ולא להמשיך עד שהם רכים.
מוסיפים שתי כפיות מלח ופלפל מוסיפים זעפרן מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים את עלי הסלרי.

לוקחים בערת מצקת מציר הדגים ומעבירים דרך מסננת.

5 דקות לאיחוד טעמים ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את הירקות.
אני השארתי חלק מהירקות שלמים.

מוסיפים קוביות של הדג ולאחר 5 דקות מכבים את האש.
משאירים למנוחה למשך מספר דקות וזהו זה מוכן.
מקל פרמז'ן יהיה בן לוויה מתאים למרק זה.




תגובות

פוסטים פופולריים