דג מטוגן בסגנון תאילנדי
שרי שפילמן היא גורו בכל מה שקשור לאוכל תאילנדי. שיטוט קצר אצלה בקבוצה הביא אותי להכין דג מטוגן ברוטב תאילנדי.
תאמינו לי שזה רק נראה מסובך, אבל זה קל ביותר, והטעם נפלא.
כנסו לקבוצה שלה ותמצאו עוד מתכונים קלים וטעימים וכמובן תפרגנו לה שם.
שם הקבוצה: תאילנד במטבח של שרי
מצרכים :
2 דגים לבנים מפולטים ללא עור, וחתוכים לקוביות
5 שיני שום חתוכים
2 כפות ג'נג'יר מגורד, כף ג'נג'יר חתוך לג'וליינים
פלפל אדום מתוק חתוך לצועות
קורנפלור לציפוי הדג
2 בצל ירוק, פלוס חופן פטרוזיליה לקישוט
לרוטב:
מצרכים לרוטב
600 מ"ל מים
2-3 כפות סוכר חום
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב פטריות
אסיאתי
4 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב פלפלים
קוריאני או רסק
עגבניות
מעט כוסברה קצוצה
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כף קורנפלור לעיבוי
לעבודה:
לערבב את כל חומרי המשרה על אש בינונית, ולאחר שזה רותח מוסיפים כף קורנפלור מומס במים.
מערבבים ומכבים את האש ומניחים את הסיר בצד.
מצפים את נתחי הדג בקורנפלור ומטגנים אך נזהרים לא לייבש את הדג.
במחבת וואק שמים את הרוטב המוכן, מוסיפים שום, רצועות פלפל, וג'וליינים של ג'ינג'ר.
בזהירות מוסיפים את הדג המטוגן ומשאירים לאיחוד טעמים למשך 5 דקות.
מוזגים הכל בקערה ומקשטים בבצל ירוק וכוסברה.
אורז יתקבל בברכה לרוטב שנמזג.
תגובות
הוסף רשומת תגובה