אישטבח מחנה יהודה ירושלים
יום ראשון שעות הבוקר המאוחרות הגעתי לירושלים לסידורים והדבר הראשון שעלה בנושא השיחה עם אריה חברי, מה נאכל לצהריים בעיר קודש? נגיע לאזור מחנה יהודה ונחליט אמר.
נו סיימנו את הסידורים, מצאנו חניה לאחר תפילות מרובות והתחלנו לשוטט בשוק מחנה יהודה.
יום ראשון הוא יום די מנומנם שם מבחינת המקום אך בשבילנו כמו כפפה ליד. בלי דוחק והמון שלא נותן לזוז התחלנו לחפש שיסגור את הפינה של הצהריים. חלפנו על פני דוכנים ומקומות רבים והגענו למקום שמזמן רציתי לטעום את האוכל שלו: איש טבח שמו בישראל. לרבים המקום מוכר אך לנו אנשי המרכז והלחות בקיץ זה מקום שעורר את הדמיון.
נכנסנו ומצאנו שני מקומות מול הטאבון שהיה מלא במאפי בשר שהריח ממנו עורר את כל בלוטות הטעם.
התייעצות קצרה והזמנו שני מאפי בשר שהאחד ממולא בבשר צוואר שנקרא: שמבורכ סיסיקה, והשני שמבורכ ראש, שזה למעה ממולא בבשר צוואר ראש.
המקום עצמו מאוד נעים לישיבה והפליליסט הוציא מוזיקת רוק משגעת שהוסיפה לאווירה.
עד שהמנות יגיעו לקחנו שני בירות מקומיות שהיו רעננות וטעימות ביום חם.
מה שמוגש באישטבח זה מאפה כורדי סורי ממולא בבשר שנאפה בטאבון ומוגש עם מספר מטבלים.
בזמן שאנו ממתינים ראינו כיצד בחורה צעירה מכניסה כמות מטורפת של בשר שמתחתם תפוחי אדמה במרקם גס, ובאומנות מקבלת חלק מהבצק ומכניסה את כל הטוב הזה לטאבון.
לגימה מבירה צוננת והגיעו שני המאפים שנחצו לשניים בליווי מטבלים בכוסיות קטנות שהיו ליווי מופלא למאפה.
עגבניות מגוררות, טחינה, חצילים עם פלפלים שנקצצו דק, והשוס מבחינתי היה בצל קצוץ דק עם עמבה.
השילוב של הבשר בבצק היה מושלם, פריך, ובצל מקורמל מעל הכל היה מושלם.
המנה עצמה ענקית ומשביעה שנותנת תמורה מלאה לכסף.
על שני מאפים ושתי בירות שליש שילמנו 152 ש"ח.
תגובות
הוסף רשומת תגובה