אקוווה פצה או בתרגום חופשי מים משוגעים
נתקלתי השבוע במנה שנקראת: אקווה פצה שבתרגום לעברית זה דג במים משוגעים. המקור להבנתי במנה מגיעה מהסירות הדיג בדרום איטליה וקראו לה כך מפני שאת שלמנה היו מוסיפים מעט מי ים על מנת להמליח את המנה. נשמע רעיון לא רע כשנמצאים בלב ים. קצת שיטוט בין המתכונים שיש כי במשך הזמן כל אחד לוקח את זה למקום שלו, וכך מצאתי את עצמי מכין את זה ליום שישי בערב. מנה של עשרים דקות ומאוד קלה להכנה.
מצרכים: שני פילטים של דג דניס, חמש שיני שום, עגבניות שרי חצויות לשניים, פלפל מלח, כוס יין לבן.....ויתרתי על פטרוזיליה כי שכחתי לקנות אבל הוספתי צרור של בזיליקום מה שבישם בריח משגע את הבית.
צורבים במחבת עם מעט שמן זית את הדגים והוצאתי עד שהרוטב יהיה מוכן.
בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ולאחר דקה את עגבניות השרי. הוספתי רבע כוס מים חמים ונותנים לעגבניות להתרכך. פלפל מלח עירבוב קצר ומוסיפים את הדגים וסוגרים עם מכסה למשך חמש דקות. מכבים את האש והוספתי צרור נדיב של בזיליקום. מגישים עם כוס יין לבן צונן.
מערום של פסטה על הצלחת ומעל פילה של דג עם רוטב משגע.
תגובות
הוסף רשומת תגובה