סדנא תאילנדית עם השפית סוואלי אלדר

לפני מספר ימים הוזמנתי לסדנא של אוכל תאילנדי בבית הספר לבישול "בישולים" שבתל אביב. את הסנה העבירה השפית סוואלי  אלדר. לי הייתה זו פעם ראשונה שנפגשתי איתה. בפתיחת דבריה סיפרה שהיא מאוד שמחה בערב זה מכיוון שרק גברים היו שותפים לערב זה. השפית היא לא רק מוכשרת, מה שכובש זה החיוך הבלתי נגמר שלה לאורך כל הערב.


סוואלי הגיעה לארץ לפני הרבה שנים ונשארה כאן בעקבות אהבה והתחתנה והתגיירה. בעלה אבי אלדר ז"ל והיא פתחו את מסעדת שנגרילה שהייתה פורצת דרך בתחום האוכל האסייתי בארץ.
מי היה בתאילנד שאלה? מי לא שאל מישהו......שתי אצבעות הונפו וכל השאר אומרים: סעו ומהר......
סוואלי מייעצת בתחום הקולינארי בפיתוח מוצרים שמתאימים לטעם בארץ והיא עושה זאת בהצלחה. היא שפית שמלמדת בבית הספר "בישולים" ועובדת עם חברת דיפלומט שמייבאת מוצרים אסייאתים לארץ.



את ההסבר היא פתחה שחובה להשתמש במוצרים איכותיים ושרוב המוצרים הם ללא גלוטן ולכן האוכל התאילנדי לא רק שהוא טעים אלא מאוד בריא.
קיבלנו הסבר על המוצרים כמו: אורז יסמין, אטריות שעועית,אטריות אורז, ושאר הרטבים שהשתמשנו בהם.


משהו קצר לגבי אטריות שעועית: האטריות דקות מאוד ומאוד חזקות באופן שבלתי ניתן להבנה עש שחשים אותן. הפלא הוא שלאחר ההשריה במים הן הופכות לרכות מאוד והשימוש בהן נוח וקל.

במהלך הערב למדנו מספר מתכונים וראינו כיצד הכנת אוכל תאילנדי לא דורש ידע רב אלא שימוש נכון בחומרי גלם איכותיים.

קציצות עוף עם אטריות שעועית

מצרכים:
300 גרם חזה עוף טחון
1 כף שום קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
60 גרם כוסברה קצוצה
200 גרם אטריות שעועית ורמצ'ילי מושרות ל 5 דקות במים קרים
3 כפות הויסטר
חצי כפית פלפל לבן
1 ביצה
1 כף שמן שומשום
שמן אורז לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים הכל לעיסה אחת ולתת לה לנוח חצי שעה.
מגלגלים לכדורים ומטגנים מכל צד עד להזהבה.

הקציצות יצאו מאוד טעימות ואווריריות וכל תוספת ליד תתקבל בברכה.




ואיך אפשר אוכל תאחלנדי בלי pad thai.......



מצרכים:

200 גרם אטריות אורז מספר 3. להשרות במים קרים 4-6 שעות מראש ולסנן.
1 ביצה
3 כפות שמן אורז
50 גרם כרוב לבן
50 גרם גזר חתוך לגפרורים
50 גרם נבטים
3 כפות רוטב פאד טאי
1 כף סוכר
חצי כף רוטב תמהינדי
2 כפות רוטב סויה בהירה
20 גרם עירית
3 כפות מים
בוטנים

אופן ההכנה:

שמים במחבת ומטגנים את הביצה למקושקת, מוסיפים את האטריות ומערבבים למשך 3 דקות. מוסיפים רוטב פאד טאי סוכר ותמהינדי. 3כפות מים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את הירקות ומקשטים בבוטנים.



בקר ברוטב קוקוס: מנה של אליפות......

המצרכים:
300 גרם סינטה חתוכה לרצועות
200 גרם חלב קוקוס tcc
1 כף רוטב קארי אדום
חצי כף רוטב תמהינדי
1 כף רוטב דגים
100 גרם סוכר דקלים
חצי פית חמאת בוטנים
50 גרם בזיליקום תאילנדי לקישוט
צ'ילי חריף
אורז לבן

אופן ההכנה:

לשים את כל הרטבים בסיר ולבשל באש נמוכה 4 דקות.
מוסיפים את חתיכות הסינטה ולבשל ביחד עוד 4 דקות.
מוזגים הכל לצלחת ליד האורז הלבן ומקשטים בצ'ילי חריף ובזיליקום.



תגובות

רשומות פופולריות