עלי פילו במלוי פרגית
מי לא חושב על מתכון מעניין ושונה מידי פעם? זה בדיוק מה שקרה לי שבוע שעבר כשהגיעו אורחים.
עט,דף, והתחלתי לרשום......זה כן, זה לא, זה לא מתאים.......עלי פילו ממולאים בפרגית יתאים.
נזכרתי ששף סוואלי אמרה בסדנא:הרטבים מתאימים כמעט לכל מתכון, שחקו איתם בלי לפחד ותמצאו לבד את הכמויות לפי הטעם.
כל הרטבים שהשתמשתי בהם הם רטבים שהשף סוואלי אלדר מפתחת וחברת דיפלומט משווקת.
מצרכים:
חבילת עלי פילו
8 יחידות סטייק פרגית
בצל גדול קצוץ
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
רוטב פאד טאי
רוטב סויה כהה
רוטב שזיפים
רוטב צ'ילי מתוק
שמן שומשום
שמן סובין
צלוחית עם שמן ( להרטבת העלים )
חצי כוס יין אדום
עירית קצוצה
לעבודה:
במחבת פסים צורבים את הפרגיות וחותכים אותן בסכין לחתיכות דקות.
במחבת טפלון מטגנים בצל בשמן סובין (כף אחת) ולאחר שהוא שקוף מוסיפים את הפרגית. יוצקים שתי כפות שמן שומשום, שתי כפות רוטב פאד טאי, כף רוטב שזיפים, שתי כפות צ'ילי מתוק ושתי כפות סויה. טועמים ומתקנים טיבול.
מכבים את האש ונותנים לפרגית להתקרר.
לוקחים דף פילו ומורחים בשמן, מעליו שמים עוד עלה וגם עליו מורחים שמן.
שמים בקצה של על הפילו פרגית מעל כוסברה ומגלגלים.....כמו שעושים סושי.
כך עושים עם כל העלים.
חותכים את הרול שיצא לשלוש, מורחים במעט שמן ומכניסים לתנור חם עד שרואים שהעלים שזופים.
באותה מחבת שהפרגיות היו עם הרוטב מחממים אותה ומוסיפים יין אדום עד שהכל מסמיך.....ותודה לנורית פלד על הרעיון.
בתאבון......
שמים על צלחת ומוזגים מעט מהרוטב מעל, ומפזרים מעט עירית קצוצה.
עט,דף, והתחלתי לרשום......זה כן, זה לא, זה לא מתאים.......עלי פילו ממולאים בפרגית יתאים.
נזכרתי ששף סוואלי אמרה בסדנא:הרטבים מתאימים כמעט לכל מתכון, שחקו איתם בלי לפחד ותמצאו לבד את הכמויות לפי הטעם.
כל הרטבים שהשתמשתי בהם הם רטבים שהשף סוואלי אלדר מפתחת וחברת דיפלומט משווקת.
מצרכים:
חבילת עלי פילו
8 יחידות סטייק פרגית
בצל גדול קצוץ
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
רוטב פאד טאי
רוטב סויה כהה
רוטב שזיפים
רוטב צ'ילי מתוק
שמן שומשום
שמן סובין
צלוחית עם שמן ( להרטבת העלים )
חצי כוס יין אדום
עירית קצוצה
לעבודה:
במחבת פסים צורבים את הפרגיות וחותכים אותן בסכין לחתיכות דקות.
במחבת טפלון מטגנים בצל בשמן סובין (כף אחת) ולאחר שהוא שקוף מוסיפים את הפרגית. יוצקים שתי כפות שמן שומשום, שתי כפות רוטב פאד טאי, כף רוטב שזיפים, שתי כפות צ'ילי מתוק ושתי כפות סויה. טועמים ומתקנים טיבול.
מכבים את האש ונותנים לפרגית להתקרר.
לוקחים דף פילו ומורחים בשמן, מעליו שמים עוד עלה וגם עליו מורחים שמן.
שמים בקצה של על הפילו פרגית מעל כוסברה ומגלגלים.....כמו שעושים סושי.
כך עושים עם כל העלים.
חותכים את הרול שיצא לשלוש, מורחים במעט שמן ומכניסים לתנור חם עד שרואים שהעלים שזופים.
באותה מחבת שהפרגיות היו עם הרוטב מחממים אותה ומוסיפים יין אדום עד שהכל מסמיך.....ותודה לנורית פלד על הרעיון.
בתאבון......
שמים על צלחת ומוזגים מעט מהרוטב מעל, ומפזרים מעט עירית קצוצה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה