יום שני, 9 בנובמבר 2015

ממולאים

אחד המאכלים הכי אהובים בבית זה ממולאים. אתמול הכנו שמתי תמונה בפייסבוק וים תגובות עם בקשות למתכון.
עברו 24 שעות ואני מעלה את המתכון כפי שהבטחתי.

מצרכים:
5 פלפלים קטנים
2 בצלים גדולים
קילו בשר טחון
כוסברה קצוצה
בצל חתוך ומטוגן עד שהוא שקוף
כף תמר הינדי
כף פפריקה מתודה
עגבנייה מגוררת בפומפיה
שתי כפות רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
פלפל ומלח
4 שיני שום כתוש
חצי כפית כמון
כוס אורז
עלה סלרי קצוץ גס
תפוח אדמה חתוך לפרוסות

לעבודה:
מקלפים וחורצים את הבצל ומכניסים למיקרו למשך 10 דקות.
מנקים את הפלפלים ומשאירים את "הכובע" שלהם.
מערבבים בקערה : בשר טחון, בצל שקוף שטוגן לפני, כל התבלינים חוץ מהכורכום, כוס אורז, שום כתוש ומערבבים הכל ביחד כולל תמרהינדי.
ממלאים את הבצלים ואת הפלפלים.

בסיר רחב מעט שמן ומכניסים את תפוחי האדמה ופרוסות של בצל.
מוסיפים עגבניה מגוררת, רסק עגבניות, כורכום, עלים של סלרי רסק עגבניות ושתי כוסות מים.
נותנים להכל להתבשל 20 דקות על אש קטנה ולאחר מכן מוסיפים את הבצלים והפלפלים הממולאים.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן על אש קטנה למשך חצי שעה כשהסיר סגול.
לאחר מכן מורידים את המכסה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות נוספות.
בתאבון.......



שמים גבעול סלרי קצוץ, עגבינה מגוררת
 

תגובה 1: