יום שבת, 28 בנובמבר 2015

דג בחריפות מעודנת

יש הרבה מאוד מתכונים לדג חריף ובהרבה שמות שמגיעים מארץ המוצא שלהן. וכלן חיפשתי מתכון לדג חריף אבל שיצא מעודן על מנת שכל יושבי הבית והאורחים ייהנו ממנו. לאחר מחשבה עם הגברת וכמה ניסיונות הגענו למתכון ולטעם שאנו אוהבים. כמובן שאפשר לשנות לפי הטעם של כל אחד ואחת.
מה שבטוח שזה לא מסובך ודורש חלה טרייה ליד וחמש קילומטר של ספורט למחרת.......


מצרכים:

6 נתחים של דג סלמון טרי. אפשר כל דג אחר שמתאים לבישול.

כוס חומוס מבושל. אפשר גם קפוא מהסופר

3 עגבניות חתוכות לקוביות

15 עגבניות שרי

3 פלפל אדום חתוך לרצועות

2 פלפל שאטה שלם

7 ראשי שיני שום חתוכים

חצי צרור כוסברה

לימון חתוך לפרוסות ועוד חצי לימון שלם

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

כף תבלין דג בשם : התבלין של אפרים מפני שאני קונה אותו בשוק התקווה בחנות של אפרים הדיג.

רבע כוס שמן זית




לעבודה:
סוחטים חצי לימון על הדגים ושמים בצד.
בסיר רחב  שמים שמן זית ומתחילים להוסיף לפי הסדר: כל התבלינים שיוציאו את הטעם,שום, קוביות של עגבניות, עגבניות שרי, רצועות פלפל אדום, פרוסות לימון ואת החומוס.
לאחר 5 דקות מוסיפים את הכוסברה. על אש קטנה מבשלים הכל עוד 10 דקות.
לאחר ששטפנו את נתחי הדג וסיננו מנוזלים מסדרים אותם בסיר ומוסיפם כוס מים.
על אש קטנה למשך 20 דקות. לבדוק מידי פעם על מנת לא לייבש את הדג.
מוזגים כוס יין אדום משובח וממתינים שיהיה מוכן.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה