מסעדת פלימרקט
לפני יותר מ 30 שנה כחייל משוחרר שמחפש את עצמו עלה לי הרעיון לקחת חפצים ובגדים ישנים ולהתחיל למכור אותם. המקום היחיד שהיה אפשר לעשות זאת זה בשוק הפשפשים. אז העמסתי על הגב שני תיקים גדולים פרסתי את תכולתם על שמיכה שפרשתי במדרכה והתחלתי למכור. בסוף היום מצאתי את עצמי עם לא מעט שקלים שני תיקים ריקים, מעט גאווה שהצלחתי ובטן רעבה. באותם ימים היו שלוש אפשרויות עיקריות באזור שוק הפשפשים: בורקס תורכי, קבב בולגרי, וכמובן מאפיית אבולעפיה. 30 שנה אחרי והמקום עבר מתיחת פנים וממקום זנוח ומלוכלך הפך להיות מקום בילויים לגיטימי ונעים. כמובן שגם מסעדות ובתי קפה נפתחו לרוב והמקום שופע ישראלים ותיירים.
אחד המקומות שביקרתי בהם בעבר זו מסעדת פלימרקט שמוציאה מנות נפלאות תחת ידיו של השף אורון אסקיו.
לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שאני מוזמן לערב פרידה של השף מהמקום והוא הכין לנו מנות נפלאות שלא נמצאות בתפריט.
לאחר שיחה קצרה והפרעה קלה לצוות על מנת לצלם הוסבר לנו שהארוחה מורכבת משבע מנות לא כולל קינוח.
הבלעים שי דאג שחבר טוב שלי ושל אלירם ידידי יהיה נוכח בשולחן- ג'וני ווקר עם תוית שחורה וחביבה. ולשאר החברה לקוקטיילים שעשו שמח בשולחן.
המסעדה מעוצבת בטוב טעם והחלל הגדול עושה שמח בעין ובלב.
חשוב להדגיש שבתוך מספר ימים יבחר המחליף של אורון ובכל מקרה בתאריך 29.2.2016 תערך מסיבת סיום במקום.
בטוח שיהיה שמח וטעים ולכן כדאי להזמין מקום מראש אחרת אין אפשרות כניסה ביום זה.
אז מה היה לנו בערב זה:
סלט תמנון - המורכב מתמנון עשוי היטב על הגריל, תפוח עץ, סלרי,וקרם פרש יוזו.
ברגע שטעמתי הבנתי שזה הולך להיות ערב מעניין.
טרטר בקר שיושב בציר בקר לימונימעליו חלמון של שליו,חזרת בצלצלי שאלוט, צלפים , והירק החריף מעט והחביב עלי רשאד.
טאטאקי טונה אדומה - עזבו אתכם מתיאור ומה היה שם. מנה מושלמת.
סקאלופ - הגיע עם קרם ארטישוק ירושלמי, ציר זעפרן, וגבינת תום. איזה כייף שזה שישב לידי לא אוכל פירות ים.
שקדי עגל - שאלוט מדורה, קרם תירס חלב, אספרגוס , ופטריות שימאגי.
עשוי במידה המדוייקת, נימוח בפה......עונג צרוף.
פילה אינטיאס - שישב בנחת על ניוקי , שום שחור , בייבי ארטישוק, אפונה סינית וביסק סרטנים.
וללא כל קשר מגיע טאג'ין סגור עם חלקי פנים. מנה שכאילו לא שייכת לארוחה. נראה לכם שתצאו מיפו בלי לאכול מנה שמסמלת את המקום?
טאג'ין חלקי פנים - כבדי עוף ולבבות צרובים בתוך רוטב עם חומוס, טחינה, מעט עמבה נפלאה ועשבי טיבול.
היינו מפוצצים אבל חייבים להמתיק את הארוחה.
קינוח אחד בשם טובלרון שהיה נפלא, ואיך אפשר ביפו בלי מלבי בטעם הדרים שהיה נפלא גם הוא.
פלימרקט - רחוב רבי יוחנן 8 יפו, שוק הפשפשים.
http://fleamarket-jaffa.co.il/
אחד המקומות שביקרתי בהם בעבר זו מסעדת פלימרקט שמוציאה מנות נפלאות תחת ידיו של השף אורון אסקיו.
לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שאני מוזמן לערב פרידה של השף מהמקום והוא הכין לנו מנות נפלאות שלא נמצאות בתפריט.
לאחר שיחה קצרה והפרעה קלה לצוות על מנת לצלם הוסבר לנו שהארוחה מורכבת משבע מנות לא כולל קינוח.
הבלעים שי דאג שחבר טוב שלי ושל אלירם ידידי יהיה נוכח בשולחן- ג'וני ווקר עם תוית שחורה וחביבה. ולשאר החברה לקוקטיילים שעשו שמח בשולחן.
המסעדה מעוצבת בטוב טעם והחלל הגדול עושה שמח בעין ובלב.
חשוב להדגיש שבתוך מספר ימים יבחר המחליף של אורון ובכל מקרה בתאריך 29.2.2016 תערך מסיבת סיום במקום.
בטוח שיהיה שמח וטעים ולכן כדאי להזמין מקום מראש אחרת אין אפשרות כניסה ביום זה.
אז מה היה לנו בערב זה:
סלט תמנון - המורכב מתמנון עשוי היטב על הגריל, תפוח עץ, סלרי,וקרם פרש יוזו.
ברגע שטעמתי הבנתי שזה הולך להיות ערב מעניין.
טרטר בקר שיושב בציר בקר לימונימעליו חלמון של שליו,חזרת בצלצלי שאלוט, צלפים , והירק החריף מעט והחביב עלי רשאד.
טאטאקי טונה אדומה - עזבו אתכם מתיאור ומה היה שם. מנה מושלמת.
סקאלופ - הגיע עם קרם ארטישוק ירושלמי, ציר זעפרן, וגבינת תום. איזה כייף שזה שישב לידי לא אוכל פירות ים.
שקדי עגל - שאלוט מדורה, קרם תירס חלב, אספרגוס , ופטריות שימאגי.
עשוי במידה המדוייקת, נימוח בפה......עונג צרוף.
פילה אינטיאס - שישב בנחת על ניוקי , שום שחור , בייבי ארטישוק, אפונה סינית וביסק סרטנים.
וללא כל קשר מגיע טאג'ין סגור עם חלקי פנים. מנה שכאילו לא שייכת לארוחה. נראה לכם שתצאו מיפו בלי לאכול מנה שמסמלת את המקום?
טאג'ין חלקי פנים - כבדי עוף ולבבות צרובים בתוך רוטב עם חומוס, טחינה, מעט עמבה נפלאה ועשבי טיבול.
היינו מפוצצים אבל חייבים להמתיק את הארוחה.
קינוח אחד בשם טובלרון שהיה נפלא, ואיך אפשר ביפו בלי מלבי בטעם הדרים שהיה נפלא גם הוא.
פלימרקט - רחוב רבי יוחנן 8 יפו, שוק הפשפשים.
http://fleamarket-jaffa.co.il/
תגובות
הוסף רשומת תגובה