יום שבת, 17 במרץ 2018

מסעדת כיתאבון

בלב העיר העתיקה של נצרת שוכנת מסעדת כיתאבון. המקום נפתח לפני ארבע שנים לערך כמקום של תרבות, ערבי ספרות ושירה לאומנים. מוחמד הבעלים, הגיש במקום כיבוד קל אך הבין שהעסק לא כלכלי וכי האורחים שלו מחפשים לאכול בסוף הערב ולכן לפני מעט יותר משנה הוא שינה כיוון והפך את המקום גם למסעדה. האיש ידע לאן הוא מכוון וגייס את השף הצעיר והמוכשר נאסר לעמוד בחזית המטבח וללא היסוס הרים טלפון לשף קובי מזרחי על מנת שייעץ להם בהקמת תפריט.
החבר'ה הפשילו שרוולים, עשו מספר ניסויים ולאחר זמן מה המקום עמד עם תפריט שכולו מבוסס על המטבח הערבי מהגליל לצד מנות פיוז'ן. בסופה של הארוחה שנערכה בצהרי יום שישי לא נשארו דברי הלל לשבח לכל הצוות וחוץ ממנה אחת שהייתה לא מוצלחת ודורשת שיפור. כל שאר המנות קיבלו ציון גבוה מצד כל יושבי השולחן.
המסעדה מעוצבת בטוב טעם ויש בה שילוב של פשטות וחדשנות.
בסיכומו של דבר ולפני שאכתוב על המנות, אני יכול לומר בלב שלם שאם אתם באזור נצרת ומחפשים מסעדה טובה זה בדיוק המקום שהייתם שמחים להתארח בו.
קחו בחשבון שהמנות מאוד גדולות ובעיקר הראשונות שמוגשות בנדיבות ובשפע על הצלחת.


טאבולה כיתאבון - כל העסק יושב על לבנה חמצמצה, שמן זית, סומק ומגיע עם פיתות משגעות.


חציל בלאדי בתנור - חציל שלם שמגיע כמניפה ויושב על טחינה וגרגרי חומוס.
הנה סיבה מעולה לסיים את הפיתות.



כרובית בטחינה - פרחי כרובית פריכים עם טחינה......כמה פשוט ככה טעים.



קובה - מנת קובה היושבת על יוגורט חם שהפכה להיות הלהיט בארוחה.
נימוח, טעים, מדהים ועוד כל מיני רחשים כאלה ואחרים שיצאו מפיהם של שאר יושבי השולחן.



כנאפה - מנת כנאפה שעוטפת בשר עסיסי וגם היא מוגשת עם כוסית קטנה עם יוגורט חם.
מנה שללא ספק אנסה לשחזר בבית.



סינייה - מנה של סינייה שהוגשה עם תפוחי אדמה. המנה לא הייתה טובה ודורשת מקצה שיפורים דחוף.
כמובן שהדברים נאמרו לכל אנשי הצוות.



צלעות כבש - אין הרבה מה לספר על מנה זו למעט העובדה שהצלעות היו רכות טעימות ועשויות בצורה מושלמת.
מנה מומלצת לחובבי הז'אנר.



פירות ים - אני היחיד מכל יושבי השולחן שאוכל את זה ולכן ביקשתי מנה לטעימה.
כמו ברוב המסעדות השרימפס והקלאמרי מגיעים קפואים אך יד רכה של השף נאסר הפכה את המנה ללא פחות ממעולה ובעיקר בגלל הרוטב שעוטף את המרכיבים.



לקינוח קיבלנו כנאפה שלשמחת כולם לא הייתה מתוקה מידי ואפשר לאכול אותה בלי להיחנק מכמויות סוכר לא הגיוניות כמו שקורה בהרבה מקומות, כוס תה חם ליד ואפשר לפתוח כפתור במכנסיים.

לסיכום: מסעדה נעימה מבחינת החזות והעיצוב, יש חנייה בצמוד למשך שעתיים למי שמגיע, והאוכל מוקפד וטעים ולדעתי הבלתי נחשבת מסעדה זו תהפוך למקום מוביל בתחום הקולינאריה באזור.

כיתאבון - אל בישארה 50 נצרת
טלפון: 073-7598504
http://www.kitabon.co.il/


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה