תבשיל קישואים - ממולאים לעצלנים

להכין ממולאים זו עבודה לא קלה בעיקר בכל מה שקשור לקישואים. באחת השיחות עם אמא שלי היא אומרת ששנים היא מכינה תבשיל קישואים שהוא למעשה ממולאים לעצלנים. הרעיון כל כך פשוט שישר הלכתי לנסות והתוצאה טעימה.
ההבדל היחיד הוא שפה אין את כמות הרוטב שיש בממולאים והתבשיל מעט יבש יותר מהמקור.
אז קדימה לעבודה ולאחר שתנסו אם תנסו אשמח לקבל את תגובתם.
כמובן שכל אחד יכול להוסיף או להוריד את מה שלא נראה לו, כל אחד וטעמו הוא.

מצרכים:

6 קישואים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור שמיר קצוץ
כוס אורז
חצי כפית בהרט
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה



לעבודה:

בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר עד שהוא מחליף את צבעו. בשלב הזה אני מוציא למסננת על מנת לנקז את הנוזלים.
מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את הקישואים, מערבבים מורידים לאש נמוכה וסוגרים את המכסה. בשלב הזה הקישואים מוציאים נוזלים ומתבשלים. לאחר עשר דקות מוסיפים את התבלינים מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
מוסיפים את השמיר סוגרים מכסה לעוד 10 דקות.
לאחר מכן מוסיפים כוס אורז ושתיים וחצי כוסות מים חמים, מערבבים הכל וסוגרים את המכסה למשך עשרים דקות לערך עד שהאורז מוכן. במידה וחסר נוזלים לאורז מוסיפים מעט לפי הצורך.
זהו תם ונשלם הכנת ממולאים לעצלנים או אנשים שממהרים להכין תבשיל לילדים שחוזרים מבית הספר.
בתאבון........

תגובות

רשומות פופולריות