ממולאים
מפגש עם אביבה תמיד מוביל אותנו לדבר על אוכל ומתכונים. אביבה ששולטת במטבח עוד מהימים שהייתה ילדה ועזרה במסעדה של אמא שלה מצליחה להביא בקלות כל מתכון לאומנות, ובעיקר כשמדובר באוכל בולגרי.
אז התכנסנו ביחד במטבח והחלטנו לעשות את הממולאים כמו שהיא יודעת.
השוני במתכון הזה שהוא כולו נעשה בתנור, ויוצא שזוף ומתקתק, וללא בשר.
השוני הנוסף שאת הפלפלים משאירים מיום הקניה שבועיים לערך בחוץ ומידי כמה ימים מסובבים אותם עד שמגיעים למצב שהם די מקומטים, ומכאן מגיעה רוב המתיקום הטבעית של הממולאים.
עשינו גם כרוב ממולא שאותו הכנו על הגז, אבל המילוי אותו מילוי.
במידה ונשאר לכם מהמילוי תשמרו אותו במקפיא ובבוא היום אפשר להכין שלימלך שזה מתכון עם כבד עוף, ולגביו יגיע מתכון מסודר בהמשך.
מצרכים:
10 פלפלים אדומים קטנים שישבו והמתינו שבועיים מחוץ למקרר
2 כוסות אורז בוסמטי או עגול
2 צנצנות של רכז עגבניות מוטי
2 בצלים חתוכים
צרור פטרוזיליה
צרור עלי כרפס קצוצים, השתמשתי במחצית עלים מצרור סלרי
קבע צרור נענע קצוצה
צרור שמיר
כף פלפל שחור, כף מלח, כף פפריקה מתוקה
מיץ מחצי לימון סחוט
לעבודה:
בסיר מחממים כף שמן ומוסיפים את הבצל. לאחר שהוא שקוף מוסיפים את האורז מערבבים, ומוסיפים את כל עשבי הטיבול.
מלח פלפל ומערבבים. מוסיפים כוס מים חמים על כל כוס אורז, מערבבים ומבשלים למשך 8 דקות.
מכבים את האש ונותנים לעסק להתקרר.
פותחים מהחלק העליון את הפלפלים וממלאים בתערובת המוכנה, ומסדרים בתבנית אחד צמוד לשני.
בקערה מערבבים את העגבניות של מוטי, מעט מים, פפריקה מתוקה, כפית פלפל ומלח.
שופכים את הנוזלים מעל הפלפלים, ומזלפים מעט שמן מעל כל פלפל.
הערה בונה: שמתי בתבנית קטנה יותר שיכולה להיות בתוך תבנית של תנור מפני שהנוזלים נשפכים מעט, וכך שומרים על תנור נקי.
מכסים בנייר אפיה ומעל מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור חם למשך שעה וחצי.
מוציאים מהתנור ומסירים את נייר הכסף, ואת נייר האפיה.
חצי כוס מים רותחים, מיץ לימון, ורבע כיפת סוכר, מערבבים ומזליפים מעל כל פלפל בעזרת כף.
מחזירים לתנור למשך 30 עד 40 דקות עד שרואים את הפלפלים חרוכים.
מוציאים מהתנור, 10 דקות מנוחה בחוץ..........ונהנים מכל ביס.
תגובות
הוסף רשומת תגובה