יום שבת, 11 בינואר 2014

תרד עם אורז

אחד המאכלים היותר טעימים שמזכירים לי את הילדות זה אורז עם תרד......צמיד רציתי להיות פופאיי.
את המאכל הזה אמא הייתה מגישה כתוספת או כמנה עיקרית עם יוגורט קר. השילוב של יוגורט קר עם תבשיל חם עושה נפלאות. להתענג מכל ביס. הכנה מאוד קלה ולא דורשת מאמץ מיוחד.

מצרכים: חבילה של תרד נקי ( אפשר גם עלי תרד קפואים מהסופר )

בצל

כוס אורז

כוס ציר ירקות ( אפשר רק מים למי שאין )

פלפל, מלח.


לעבודה:
מנקים את כל העלים של התרד מהגבעולים, שותפים היטב, וקוצים בצורה גסה.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את התרד ומתחילים לערבב מעט עד שהנפח יורד....והוא יורד.
לאחר 10 דקות בערך התרד מתכווץ, מוסיפים את האורז וכוס וחצי של נוזלים.
למי שאין ציר ירקות יכול להוסיף עם המים אבקת מרק עוף.
מורידים את הלהבה מכסים למשך 20 דקות. בודקים שבאורז מוכן ולא יבש......במידה וכן מוסיפים מעט נוזלים.
לאחר שהתבשיל מוכן סוגרים את הגז ונותנים לו לנוח רבע שעה.
בתיאבון.



3 תגובות:

  1. רק לא תרד קפוא , אני רואה שהשתמשת בתרד טורקי ושהיה כל כך טעים שלא הספקת לצלם את המנה

    השבמחק
  2. מאד אוהבת אורז ומתה על תרד. והביחד זה טעים...

    השבמחק