יום ראשון, 19 בינואר 2014

אושפלו

אחד המאכלים שאני יותר אוהב הוא האושפלו הבוכרי. למרבה הפלא זהו מתכון שנראה מסובך אך למעשה הוא מאוד קל
ולא דורש יותר מידי הכנות.....קצת סבלנות כי זה בישול ארוך.
כמות המצרכים הם ל6-8 אנשים. תלוי כמה הם רעבים ומה יש עוד על השולחן.

מצרכים:
קילו וחצי של בשר שריר.
10 גזרים חתוכים למקלות.
בצל
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן משמשים
3 כוסות אורז
אבקת מרק עוף
פלפל שחור

(יש אשרות להכין את זה גם עם עוף)


לעבודה:
מכניסים את האורז לקערה ושופכים מים רותחים ביחד עם כפית מלח גס.
את הבשר אני מכניס לסיר לחץ למשך 45 דקות לערך.

מתחילים לסדר את המנה:
בסיר נמוך שופכים 5 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.

מוסיפים את הגזר וביחד עם הבצל מטגנים למשך עוד 20 דקות על אש בינונית.

מכניסים את הבשר שבושל בסיר לחץ.

מוסיפים את הפירות היבשים

מסננים את האורז ומתחילים לכסות את הכל עם האורז

מוסיפים כף של מרק עוף ומתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח)

יוצקים את הנוזלים של הבשר מהסיר לחץ לתוך הסיר עד גובה האורז.

על אש בינונית למשך 20 דקות ולאחר מכן על אש קטנה למשך שעה.

מידי פעם בודקים שהאורז לא יבש. במידה וכן ממשיכים להוסיף נוזלים שנשארו מבישול הבשר.

בסוף הבישול יש אפשרות להכניס את הסיר למשך רבע שעה לתנור.

מכינים מגש גדול והופכים בזהירות.

בתיאבון.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה