יום שבת, 19 באפריל 2014

מסעדת ארצ'י

לפני מספר ימים הומנתי למסעדת ארצ'י שנמצאת במושב ביתן אהרון. המקום הוקם על ידי אדי שנמצא בענף המסעדנות למעלה מעשרים שנה. המסעדה הוקמה היכן שהיה בזמנו בית הפנקייק. הרבה כסף הושקע במקום. העיצוב נותן הרגשה ביתית וחמה. יש במקום גם בר למי שמעדיף לשבת על הבר ולהנות מאווירה קלילה של אוכל ומוסיקה. את המטבח הפקיד אדי בידיו של השף אלעד לוי שבהחלט מצדיק את האמון שנותנים בו. אחד היתרונות הגדולים של המקום זו החניה. יש בשפע במקום ובסך הכל 30 דקות מתל אביב. האם שווה להגיע עד לשם? לדעתי כן!!!
חייב לציין שהמנות גדולות במיוחד......ורובן טובות וטעימות. תמיד יש איזו נפילה אבל מאוד מינורי.


התחלנו את הערב בטעימה של לחם הבית ומספר מטבלים שכולם עשויים במקום כולל הלחם. את הלחם שלא סיימנו ביקשנו להשאיר ובהחלט היה שימוש בו כאשר קיבלנו את מנות השרימפס. מכל המטבלים בלטו שניים מעל כולם: קרם פלפלים, וקרם חצילים שבתוכו יש לבנה שמכינים במקום.

מנות ראשונות: והיו הרבה כאלו.......


סשימי טונה אדומה: חומרי גלם טריים שהשתלבו מצוין ביחד.


סביצ'ה דניס: מנה טובה שהדבר ביחיד שמיותר שם זה היוגורט לדעתי.


שרימפס חמאה ושום: עשויה כמו שצריך הרוטב טעים. טוב שהשארנו את הלחם לניגוב.


"השרימפס": מגיע ברוטב של שמנת,חמאה,עגבניות מיובשות ורוטב פטריות כמהין.....מעדן.


קבבוני טלה: לדעתי היו עשויים מידי המנה הכי פחות מוצלחת במנות הפתיחה.


כנפיים ברוטב בקבקיו בופאלו: מנה חריפה כמו שאני אוהב. לדעתי יש לתת למנה לנוח מעט לפני שאוכלים אותה ואז ההנאה גדולה יותר.


דניס על ריזוטו: הדג היה עשוי מידי לטעמי. הריזוטו היה מעולה.


שרימפס פנקו: זו הצורה שאני הכי פחות אוהב את השרימפס. נכון שכל מה שמטוגן וחם זה טעים אך זה לא תופס לגבי שרימפס. בעיקר אחרי שטעמנו כמה דקות לפני שרימפס מעולים.


מנה נוספת שהוגשה יתה: לינגוויני פירות ים: המנה הנצחת של הערב מבחינתי. מנה עשירה בטעמה ובמרכיבים שלה. לא לוותר.

ואחרי כל זה עברנו לעיקריות: גם פה יש דגש על חומרי גלם טריים ביותר. לא נרשמה נפילה מיוחדת בשום מנה. הבשרים היו עסיסיים ובמידת הצליה הנכונה.



סינטה עם ירקות מדורה: בדרך כלל בנתח זה ובנתח הפילה יש טעים או לא טעים.......היה טעים ביותר.



פילה על פירה כמהין: עסיסי ועשוי כמו שצריך.



כבד עוף עם פירה: פחות אהבתי להבדיל מחברתי לשולחן שוש שמאוד התלהבה.....הכל עניין של טעם אמרה וצדקה.



לסיום אדי פינק אותנו במנה של כבד אווז על ברוסקטה עם קרם פירות יער ובלסמי מצומצם.....שקט סביב השולחן.

לסיכום: מסעדה שקיימת חצי שנה ובהחלט יש לה פוטנציאל גדול להחזיק מעמד. תושבי השרון זכו במסעדה טובה ששמה דגש על חומרי גלם טריים שעשויים בצורה טובה ונכונה. נראה שתל אביב מתחילה לזוז לאזור השרון.

בלי קינוחים אין אפשרות לסיים ארוחה כזו ואנחנו כבר פותחים כפתור במכנסיים......




טעמתי רק מהקרם בורלה וקרם מלאבי.....לא יכולתי יותר. אבל התמונות מדברות בעד עצמן. החברה נהנו......



ארצ'י: מרכז מסחרי מושב ביתן אהרון.
09-7998681

https://www.facebook.com/Archiebistro?ref=stream


2 comments:

  1. קובי, המנות נראות מאלפות....
    מקווה שלא תשכח אותי במסעדה הבאה שלך... :) שבת שלום וחג שמח

    השבמחק