יום שבת, 23 באוגוסט 2014

מסעדת התאומים ( הג'ינג'י )

אין עוד הרבה מסעדות בארץ שהדור הרביעי ממשיך לעבוד בה. אז יש אחת כזו ביפו. למסעדה קוראים התאומים אבל הוותיקים מכירים אותה כמסעדת הג'ינג'י וזה בגלל שהסבא שנולד והמשיך את הדרך היה ג'ינג'י. לסבא נולדו תאומים ומכאן שמה של המסעדה. המסעדה נפתחה בשנת 1948 ומאז היא קיימת ועובדת באותו מקום. האוכל שמוגש במקום הוא אוכל בולגרי עם חומרי גלם מעולים. המסעדה נראית כמסעדת פועלים כמו של פעם. ללא הרבה עיצוב שולחנות פשוטים והרבה מאוד סירים במטבח. כל בוקר מגיעים שני התאומים עושים קניות בשוק ומתחילים לבשל. את הריח אין אפשרות להעביר אבל מי שנכנס למסעדה מקבל סחרחורת מהריחות. פה האוכל מדבר והרבה......


והנה הם דור שלישי ורביעי שמנצחים על הסירים.

אפשר להיכנס לראות את כמות הסירים וכשמדברים עם ניסים העיניים מדברות אוכל טעים מבית אבא ואמא.
כל פעם שאני נמצא במקום אני חייב איזה צלחת של אוכל בולגרי אסלי.


אז מה יש שם לאכול? מנת הדגל היא חצילים על האש......תבקשו פינה של הלחם הלבן תוציאו את הלבן תבקשו למלא בחציל קצת מלח למילה וכל מה שתשמעו זה את עצמכם מוציאים קולות של: וואי וואי כמה זה טעים.


יש בשר לשון, שריר,ריאות, קורקבנים,ממולאים, וכמובן קבב בולגרי על האש. התוספות שמגיעות ליד: כרוב מבושל,במיה,חציל על האש,ירקות מבושלים,גיובץ'.......ועוד. יש לא מעט צמחונים שמגיעים למקום ונהנים מצלחת של מבושלים ללא בשר.




המחירים במקום זולים ביותר: מנה של בשר עם שתי תוספות לחם וחמוצים ב 35 שקל בלבד.

אז כשאתם מסתובבים ביפו באזור של שוק הפשפשים והבטן מבקשת משהו כנסו קחו את הזמן לאט ותהנו מאוכל של פעם.
קחו בחשבון שהמקום עובד מהבוקר ועד שעה 15:30.
מסעדת התאומים - רחוב עולי ציון 32 יפו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה