לוטיניצה - המטבוחה של הבולגרים
כאתמול בערב פרסמתי תמונה וסטטוס של מעדן בולגרי בשם: מסאפן. כל כך הרבה תגובות שחיממו לי את הלב העלו בי פרץ של נוסטלגיה ונזכרתי במעדן בולגרי נוסף שגדלתי עליו: סלט לוטיניצה.
זהו ממרח -סלט בולגרי שליווה אותי כל הילדות והיה מככב בכל מנה. אז החלטתי לעשות היום את הסלט הזה היום ולשתף את קהל העוקבים שלי. בסופו של דבר הבנתי שזה יכול להיות כרוטב של רביולי משובח או בממרח ליד כל נתח בשר משובח. נכון צריך סבלנות אבל התוצאה שווה ביותר.
מצרכים:
שני קילו פלפל אדום
שתי עגבניות
חמש שיני שום
פלפל חריף - כל אחד וטעמו הוא, אני השתמשתי בפלפל חריף אחד
כפית מלח
לעבודה:
מכניסים את הפלפל האדום לתנור ולאחר שהוא מוכן מכניסים לסיר סגור ומקלפים מהקליפה.
שמים את הפלפלים במסננת ולמקרר מתחת לסיר על מנת שיגיר את כל הנוזלים.
את העגבניות חורצים שמים במים חמים מקלפים מהקליפה.
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים ולאחר מכן שמים בסיר על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.
חובה לערבב מידי פעם על מנת שלא ישרף בתחתית.
נותנים לממרח להתקרר וזה מוכן לאכילה.
זהו ממרח -סלט בולגרי שליווה אותי כל הילדות והיה מככב בכל מנה. אז החלטתי לעשות היום את הסלט הזה היום ולשתף את קהל העוקבים שלי. בסופו של דבר הבנתי שזה יכול להיות כרוטב של רביולי משובח או בממרח ליד כל נתח בשר משובח. נכון צריך סבלנות אבל התוצאה שווה ביותר.
מצרכים:
שני קילו פלפל אדום
שתי עגבניות
חמש שיני שום
פלפל חריף - כל אחד וטעמו הוא, אני השתמשתי בפלפל חריף אחד
כפית מלח
לעבודה:
מכניסים את הפלפל האדום לתנור ולאחר שהוא מוכן מכניסים לסיר סגור ומקלפים מהקליפה.
שמים את הפלפלים במסננת ולמקרר מתחת לסיר על מנת שיגיר את כל הנוזלים.
את העגבניות חורצים שמים במים חמים מקלפים מהקליפה.
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים ולאחר מכן שמים בסיר על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.
חובה לערבב מידי פעם על מנת שלא ישרף בתחתית.
נותנים לממרח להתקרר וזה מוכן לאכילה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה