יום שבת, 30 בדצמבר 2017

מסעדת ברבקיו אוסטרלי




לפני מספר ימים הוזמנתי לבקר מסעדה שמגישה ברבקיו אוסטרלי. מה כל כך מיוחד בברבקיו אוסטרלי הרהרתי לעצמי.

הנעתי את הרכב וביחד עם חברי אלירם מוכתר התחלנו לעלות שאלות סביב העניין ותשובה לא מצאנו.

הגענו להרצליה פיתוח לאזור של משרדים והרבה מסעדות ונכנסנו לחלל מסעדה מאוד נעים ומזמין. העיצוב מושקע וריהוט עץ ממלא את החלל כמו שבדרך כלל אנו רואים זאת במסעדות בשר.
את פנינו קיבל הבעלים ג'ייסון פראנק שפתח את המסעדה לפני מספר חודשים. הבחור הצעיר עבד במספר מסעדות באוסטרליה ולפני מספר שנים החליט לעשות עליה ולהשתקע בארץ. גם כאן הוא עבד במספר מסעדות וביחד עם אבא שלו החליטו להקים מסעדת בשרים אך כמובן האבא נתן תנאי אחד: המסעדה חייבת להיות כשרה.
מה זה ברבקיו אוסטרלי ומה מאפיין את המטבח האוסטרלי שאלנו פה אחד. מה שמאפיין את המסעדות האוסטרליות זה השירות ללא פשרות של האורח. מעבר לכך אוסטרליה היא קיבוץ גלויות מכל העולם ואין משהו מקשר חוץ מעובדה אחת: האוסטרלים מאוד אוהבים בשר ואין שם בשר קפוא. הכל טרי טרי והמלה צמחוני די מוזרה שם.


הבשר במסעדה מתאפיין בתיבול רב יחסי, כאמור לא מאמינים פה בפלפל,מלח בלבד ומוסיפים הרבה ירוק ותבלינים שונים כמו חרדל, סילאן, דבש, פפריקה תימין, רוזמרין ועוד תוך דגש על שימוש בבשר איכותי כאשר צורות הבישול השונות, בעיקר שיטת הסו-ויד והעישון יוצרות מנות בשר רך ונימוח במיוחד, העשיר מאוד בטעמים. לחובבי האנטריקוט יש גם סטייקים על הגריל.



את סקירת המנות אתחיל במנה המנצחת של הערב: אסאדו על העצם ששכב מספר שעות במעשנת.
הבשר רך עשיר בטעם, אושר בצלחת., לא לוותר על מנה זו.


את הארוחה התחלנו במספר מנות ראשונות:



קרפצ'יו פילה בקר עם בלסמי ושמן זית 45 ש"ח. לטעמי המנה הייתה לא מספיק טובה. יותר מידי לעיס, יש לשפר מנה זו.




סלט שוק עם צנונית, בצל סגול, עגבניות שרי צבעוניות, מלפפו, בצל ירוק פטרוזיליה ברוטב שמן זית ולימון 40 ש"ח.
סלט רענן, בדיוק כמו שאני אוהב ליד הבשר שלי.






סלט סידני בתוספת עוף - עם חסה עגבניות, מלפפון בצל פלפל צבעוני גרעיני חמניה ודלעת קריספי בטטה בויניגרט 52 ש"ח (40 + 12 תוספת עוף). המנה ענקית רעננה וטעימה, מי שמזמין שיקח בחשבון שזו מנה ענקית.



סלט קיסר לבבות חסה, חזה עוף, קרוטונים, עגבניות שרי בצל סגול רוטב קיסר 42 ש"ח.
למרות הכשרות המנה טעימה וחוסלה במהירות.

עיקריות: המנות שהוגשו על פלטה גדולה והמנות ענקיות ומוגשות בנדיבות, בדיוק כמו שהאוסטרלים אוהבים, וגורמים לי להמשיך לחלום על טיול באוסטרליה הרחוקה והמקסימה.

מגש אוסטרליה על הצלחת - קרעי אונטריב בקר מעושן, רצועות סינטה וצ'וריסוס 80 ש"ח



פלטת קוג'י - אסדו מהמעשנה צלי כתף, כנפיים מעושנות ברוטב ברביקיו 79 ש"ח
לכנפיים לא התחברתי. הצלי כתף נימוח והאסדו כמו אסאדו...מעולה.




 קוינסלנד - פרגית מהמעשנה, נקניקיות מרגז, רצועותאונטריב 69 ש"ח
הפרגית עסיסית והנקניקיות טעימות. נכון שעושים להם את זה במיוחד אבל הן מאוד איכותיות.
הבחור לא הסכים לגלות מי מכין את הנקניקיות אבל מי שעושה אותן עושה עבודה טובה.




 תאמארמה- רצועות סינטה בקר, כנפיים מעושנות ברוטב בברביקיו ומרגז 80 ש"ח
הסינטה לא יבשה ועשויה בדיוק כמו שצריך.




סניקרס מצע עוגת פאדג' ובוטנים, קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל, חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי גנאש שוקולד. מוגש עם גלידת וניל 45 ש"ח. מתוק וטעים.




פבלובה- סירת מרנג ממולאת קרם מסרקפונה ודולצ'ה פירות יער 45 ש
לא אהבתי. הקינוח הכי חלש.



עוגת שוקולד פאדג' - עוגת שוקולד חמה ונימוחה, ללא קמח ומלאה בשוקולד בפנים ובחוץ. מוגש עם גלידת וניל 42 ש"ח.
מי אמר שאין אפשרות להוציא קינוח מעולה במסעדה כשרה? הקינוח המנצח מבחינתי.


לסיכום: המנות מאוד מושקעות ומורגש שמשתמשים בחומרי גלם משובחים. תודעת השירות גבוהה ביותר והצוות קשוב ביותר ומשתדל לרצות את הסועדים. בצהריים המקום עמוס בסועדים שמגיעים מהמשרדים מסביב ומי שחפצה נפשו בבשר משובח והכשרות חשובה לו מומלץ ביותר להגיע בשעות הערב.


ברבקיו אוסטרלי: המנופים 8 הרצליה פיתוח





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה