מרק בשר - תימני
אחד המאכלים שאני יותר אוהב הוא מרק תימני, ולכל מקום שאני הולך אני חוקר ושואל היכן למצוא מרק שיעשה שמח על הלב והנשמה. החלטתי להכין השבוע מרק בשר ולשם כך קפצתי לפתח תקווה ללמוד מהדודה של הגברת כיצד להכין מרק כזה. דודה שרה נשואה שנים רבות לתימני ולאחר שהתחתנה הייתה חייבת ללמוד חלק מהמאכלים של העדה.
ישבתי רשמתי וכמה דקות לאחר מכן הגישה לי מרק בשר חם. זה הטעם הבנת? הבנתי עניתי בחשש כמו תלמיד בכיתה א' שיושב מול המורה.
יום שישי הגיע והכנתי סיר מרק מלא טעם, שהתקבל בהתלהבות אצל המתבגרים.
וזה הרגע שאשתף אתכם במתכון.
אני הכנתי עם בשר אבל אותו מתכון תופס גם עם עוף.
שורה תחתונה: זה קל מאוד, ואני לא מתפלא מדוע התימנים אוכלים אותו כל השנה לפני שהם יושבים לתחזינה, שזה אומר: ללעוס גת בדממה במשך כמה שעות.
המלצת השף התימני: רצוי לצרף למנה סחוג, חילבה, ולחוח.
מצרכים:
קילו בשר מספר 5
צרור כוסברה
בצל מגורר בפומפיה
2 תפוחי אדמה חותכים ל4 חצאים
8 שיני שום כתושות
כף וחצי חוואיג'
כף אבקת מרק עוף
ענף סלרי קצוץ - את העלים גם מוסיפים
לעבודה:
מבשלים את הבשר למשך שעה ומקפים את הקצף.
לאחר מכן בסיר אחר שמים כף שמן ומוסיפים את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את 4 שיני שום כתוש ולאחר דקה מוסיפים 4 כוסות מציר הבשר.
מוסיפים חצי צרור כוסברה קצוצה, ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים.
מערבבים היטב ולאחר מכן את שאר ציר הבשר עד לגובה של שלושת רבעי הסיר.
על להבה נמוכה למשך 45 דקות כשהסיר סגור.
לאחר 45 דקות מוסיפים עוד 4 שיני שום כתוש ואת שאר הכוסברה הקצוצה.
עוד 15 דקות ומכבים את האש.
מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון מעל הצלחת.
ישבתי רשמתי וכמה דקות לאחר מכן הגישה לי מרק בשר חם. זה הטעם הבנת? הבנתי עניתי בחשש כמו תלמיד בכיתה א' שיושב מול המורה.
יום שישי הגיע והכנתי סיר מרק מלא טעם, שהתקבל בהתלהבות אצל המתבגרים.
וזה הרגע שאשתף אתכם במתכון.
אני הכנתי עם בשר אבל אותו מתכון תופס גם עם עוף.
שורה תחתונה: זה קל מאוד, ואני לא מתפלא מדוע התימנים אוכלים אותו כל השנה לפני שהם יושבים לתחזינה, שזה אומר: ללעוס גת בדממה במשך כמה שעות.
המלצת השף התימני: רצוי לצרף למנה סחוג, חילבה, ולחוח.
מצרכים:
קילו בשר מספר 5
צרור כוסברה
בצל מגורר בפומפיה
2 תפוחי אדמה חותכים ל4 חצאים
8 שיני שום כתושות
כף וחצי חוואיג'
כף אבקת מרק עוף
ענף סלרי קצוץ - את העלים גם מוסיפים
לעבודה:
מבשלים את הבשר למשך שעה ומקפים את הקצף.
לאחר מכן בסיר אחר שמים כף שמן ומוסיפים את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את 4 שיני שום כתוש ולאחר דקה מוסיפים 4 כוסות מציר הבשר.
מוסיפים חצי צרור כוסברה קצוצה, ולאחר מכן את כל שאר המרכיבים.
מערבבים היטב ולאחר מכן את שאר ציר הבשר עד לגובה של שלושת רבעי הסיר.
על להבה נמוכה למשך 45 דקות כשהסיר סגור.
לאחר 45 דקות מוסיפים עוד 4 שיני שום כתוש ואת שאר הכוסברה הקצוצה.
עוד 15 דקות ומכבים את האש.
מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון מעל הצלחת.
מתה על המרק הזה, מזכיר לי את בית סבתי.... עם הרבה חילבה, סחוג חריף ולחוח. נהדר, מתכון נפלא. תודה רבה יעקב, הלוחש לסירים:)
השבמחקמה זה בשר מס' 5 ? אפשר לעשות עם זנב ?
השבמחק